STM32 ile Bootloader yazmak

StunnerB

Yeni Üye
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
5
Herkese kolay gelsin. Şu pandemi zamanında insanların kendini geliştirmesi gerektiğine inanlardanım. Bu yüzden bir kaç sene önce bıraktığım ARM gömülü sistem geliştirme konusuna tekrar devam etmeye karar verdim. Şu an elimde 4 byte data aktaran bir usart uygulaması mevcur pcden ve geliştirme kartından karşılıklı data okuyup yazabiliyorum. Bu haberleşme sistemini kullanarak bootloader yazmak istiyorum. Elimdekini hex dosyasını devre kartına aktarmaya çalışıyorum. Lakin nereden başlayacağımı bilemedim. Konuyu daha önce araştıran arkadaşlar eminim çok çaba sarfettiler saatlerini harcadılar ve aradıkları cevabı buldular. Yardımcı olmak isterseniz çok mutlu olurum. Bu konuda herhangi bir kaynak link bağlantı dahi verseniz çok yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler. Sağlıkla kalın.
 
Hangi geliştirme kartını kullandığını ve hangi derleyici/IDE yi kullandığını belirtirsen daha faydalı olacak cevaplar gelebilir. Bootloader'i programlayabilmek için kesin olarak bir programlama adaptörüne ihtiyacın olacak (STLink v2 veya v3 gibi). Bazan geliştirme kartının üzerinde bir programlama adaptörü dahil olabiliyor.
 
Cevabınız için teşekkürler 2 gündür uğraşmaktayım ben de pek şu sıralar düşünemiyorum bazı bilgileri vermeyi unuttum. USART haberleşme sistemini STMcubeIDE ile kurdum. elimde stlink v2 mevcut onun dışında pl2303 gibi usb ttl dönüştürücüm de var.
 
Öncelikle mevcut geliştirme kartının bootloader kaynak kodunu bul ve onu derleyip programlamaya çalış. Eğer bunu doğru bir şekilde programlarsan, bilinen bir yerden başlamış olursun. Sıfırdan bootloader yazıp programlarsan, sorun programda mı yoksa başka yerde mi belirsiz olur.
 
Başlangıç olarak yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Yaptığım bir kaç arama sonucu elimdeki devre kartına ait bootloader source codunu bulamadım lakin. Açık kaynak kodlu STM32 ailesini de kapsayan OpenBLT source kodunu buldum. Linki burada OpenBLT incelemek isterseniz. Tekrardan teşekkür ederim. Sonuçları paylaşacağım.
 
Başlangıç olarak yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Yaptığım bir kaç arama sonucu elimdeki devre kartına ait bootloader source codunu bulamadım lakin. Açık kaynak kodlu STM32 ailesini de kapsayan OpenBLT source kodunu buldum. Linki burada OpenBLT incelemek isterseniz. Tekrardan teşekkür ederim. Sonuçları paylaşacağım.

Hangi geliştirme kartını kullandığını belirtmedin. Belki kaynak kodu konusunda yardımcı olabilecekler vardır.
 
Özür dilerim tekrardan geliştirme kartım STM32F103C8T6

Bu sefer de işlemcinin model numarasını yazmışsın :D Neyse herhalde sendeki geliştirme kartı Blue Pill denen kart

1604315879451.png


Şuradaki bilgiye göre bunun kaynak kodu aşağıda:

 
Evet tam olarak bu teşekkür ederim yardımınız için sonuçları forumda paylaşacağım kodumla birlikte daha sonra arkadaşlar için başlangıç noktası olur.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,177
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top