STM32 Timer OnePulse Modu

Mucit23

Yeni Üye
Selamlar

STM32F0 çipimde Tim1 CH2 ile One Pulse üretmek istiyorum. Aslında yazılımla yaptığım bu işi donanımda çözerim diye düşündüm. CubeMX'de doğru ayarları yapamadım. Ne yaptıysam çalışmadı.

Amacım timer'i tetikleyince sabit 10uS genişlikli puls'lar üretmek.

Timer 1 PA9 çıkışını (CH2) PWM modunda konfigüre ediyorum. One Pulse Modu aktif.
  • Clock Source: Internal
  • One Pulse Mode: Aktif
  • Slave Mode: Trigger
Tetikleme kaynağı olarak ITR0,ITR1....ITR3 gibi dahili tetikleme kaynakları var. Birde TI1FP1,TI2FP2 gibi harici tetikleme kaynakları var. Yazılımsal olarak tetiklemeyi nasıl yaparız. Bunu anlatabilecek olan var mı?

Bu bölümü izlemedim. Ama genelde anlatımı iyi.

Hocam izledim bunu ama çalıştıramadım. Şuan Software olarak devam ediyorum. Ama tekrar bakacağım.

STM32F103C8 ile yaptım, 72MHz ile uygun değişiklikleri yaptım. Videoda 90MHz için yapılmıştı. 40ms sinyal oluştu.

1763478921404.png

Abi burada donanımsal fiziksel tetik veriyor. Ben bunu yazılımsal olarak yapmam lazım. Yazılımsal olarak tetikleyemedim.

Forum istatistikleri

Konular
8,553
Üyeler
3,398
Son üye
Abdullah karaoglan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back