Benim evdeki lokal ağda bir deney yaptım. Bütün ağa bağlı cihazları ya kapattım yada ağdan ayırdım. Ağa bağlı sadece linux makinası ve fiber modem var. Sonra linux makinasında ağ bağlantısı kurma potansiyeli olan bütün programları sonlandırdım. Sadece bir program aktif o da git'ten çok büyük bir dosya indiriyor, onu sonlandırmak istemedim. Sonra da ağ trafiğini gözlemleyen
Ağ erişimi yapan tek program git, ve şu anda 70 MByte/s trafik ile dosya indiriyor.
Sonra hiçbir şey değiştirmeyerek firefox'u çalıştırdım ve bir süre bekledim. O kadar çok aktif ağ bağlantısı var ki, pencereyi maksimuma getirdim hala bağlantılar sığmadı. Scrollbar da çıkarmıyor iftop, o yüzden kaç tana bağlantı olduğu bile meçhul.
"Bizim verileri dinleyip de ne yapacaklar" öyle değil mi
iftop
programını çalıştırdım.Ağ erişimi yapan tek program git, ve şu anda 70 MByte/s trafik ile dosya indiriyor.
Sonra hiçbir şey değiştirmeyerek firefox'u çalıştırdım ve bir süre bekledim. O kadar çok aktif ağ bağlantısı var ki, pencereyi maksimuma getirdim hala bağlantılar sığmadı. Scrollbar da çıkarmıyor iftop, o yüzden kaç tana bağlantı olduğu bile meçhul.
"Bizim verileri dinleyip de ne yapacaklar" öyle değil mi