czorgormez
Temporary user
tabi sadece klavye ve aramaları takip etmiyor, mikrofon da aktif.
bu verilerin en büyük kullanım kaynağı hedefli reklamlar. örneğin kullanım saatlerini biliyor ve bakıyor hep gece uyanıksın sana uyku hapı reklamı çıkarıyor. fakat daha ileri seviyede bu veri ile bir ülkedeki seçim sonuçlarını dahi etkileyebilir.
google, android ve browserların çıkardığı (sözde anonim ) kullanıcı profili o kadar detaylıdır ki. en iyi psikiyatr gelse günlerce analiz yapsa o detayda bir profillleme yapamaz. çünkü kendini anlatırken mutlaka filtreler ve görmek istediğin gibi görürsün. ama browser saf filtresiz kullanım istatistiğine bakıyor. klavyeden hangi hızda yazdığın dahil. mesela buradan bakarak sende adhd var mı, o gün ne kadar paniksin bunu bile çıkarabilir.
big data en az yapay zeka kadar önemli bir konu. hatta big data olmasa yapay zeka zaten olamazdı. iot konusu big data olmadan bir anlam ifade etmiyor.
big data sayesinde yediğiniz domateste daha az böcek ilacı olduğunu söylesem.
şu an belki mümkün değildir, çünkü genç nesil artık pek kullanmıyor ama populer olduğu zamanlarda facebook daha bir ilişki başlamadan o iki kişi arasında birşeyler olacağını çok daha önceden kestirebiliyormuş.Bir ara facebook ile ilgili bir haber çıkmıştı. Adamın biri facebookta kendisine habire cruise gemisi reklamları gösterilmesinden sonra kendisinin gay olduğunu farketmiş diye. Yani facebook adamı kendisinden bile iyi tanıyormuş . Karısı çok kızmıştır muhtemelen.
Eğer belirli bir URL'yi veya web hizmetini kapatmak istiyorsanız, bu genellikle kullanıcı düzeyinde mümkün değildir, çünkü bu tür URL'ler genellikle sunucu tarafında yönetilir. Ancak, aşağıdaki yöntemlerle belirli web sitelerine erişimi engelleyebilirsiniz:
1. **Tarayıcı Eklentileri**: Tarayıcı eklentileri kullanarak belirli web sitelerini engelleyebilirsiniz. Örneğin, "BlockSite" veya "StayFocusd" gibi eklentiler, belirli URL'leri veya alan adlarını engellemenize olanak tanır.
2. **Hosts Dosyasını Düzenleme**: Bilgisayarınızın `hosts` dosyasını düzenleyerek belirli bir URL'yi yerel olarak engelleyebilirsiniz. Bu dosya genellikle şu konumda bulunur:
- Windows: `C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts`
- Linux/Mac: `/etc/hosts`
Dosyaya şu satırı ekleyerek belirli bir URL'yi engelleyebilirsiniz:
```
127.0.0.1 sof02s32-in-f10.1e100.net
Ağ trafiği için en iyi araç wireshark. Bir çok protokolü destekler şifresiz verileri gösterir.Benim evdeki lokal ağda bir deney yaptım. Bütün ağa bağlı cihazları ya kapattım yada ağdan ayırdım. Ağa bağlı sadece linux makinası ve fiber modem var. Sonra linux makinasında ağ bağlantısı kurma potansiyeli olan bütün programları sonlandırdım. Sadece bir program aktif o da git'ten çok büyük bir dosya indiriyor, onu sonlandırmak istemedim. Sonra da ağ trafiğini gözlemleyeniftop
programını çalıştırdım.
Ağ erişimi yapan tek program git, ve şu anda 70 MByte/s trafik ile dosya indiriyor.
39947 eklentisine bak
Sonra hiçbir şey değiştirmeyerek firefox'u çalıştırdım ve bir süre bekledim. O kadar çok aktif ağ bağlantısı var ki, pencereyi maksimuma getirdim hala bağlantılar sığmadı. Scrollbar da çıkarmıyor iftop, o yüzden kaç tana bağlantı olduğu bile meçhul.
39946 eklentisine bak
"Bizim verileri dinleyip de ne yapacaklar" öyle değil mi
Tarikat liderleri vaaz-sohbet metinlerini yz'ye yazdırmaya başlar mı ?
Walla acelemiz olduğundan yenilerini almak zorunda kaldım.Çalışır onlar. Atmayınız.
Belki sadece sürücü imzalama iptal etmek yeterlidir.
Olmuyorsa, Zadig ile çalışmayan cihaza sürücü atanacak. Yazılım adapte edilecek kaba kuvvetle çalışacakk!
Tarikat liderleri vaaz-sohbet metinlerini yz'ye yazdırmaya başlar mı ?
Chrom kurmuyorum ben bilgisayarıma.
şimdilik firefox ile devam ediyorum ama tüm browserlar baş belası.
Browserda birkaç sayfa açıkken 32 RAM bilgisayarda solidwork alarm üstüne alarm weriyor kaynk yetersiz diye.
Kaldıki çalıştırdığınız her program bir şekilde biryerlerle irtibatlanı öyle kalıyor.
Artı bir sıkıntısı daha war windowsun..
Hiç bir program çalıştırmaksızın ekranı masa üstünde bıraksanız aradan birkaç gün geçtüğinde RAM de yerkaplayan nesneler zuhur ediyor ve normal çalışmayı myapamıyorsunuz.
İllaki restart etmek zorundasınız.
Windows gibi lanetli bir işletim sistemi ile yol alınmaz ama sadece kendi açımdan baktığımda başka şansımız yok diyorum.
10 yıldan beri kullanmakta olduğum USB to Serial aygıtlarım bir anda 2012 öncesi donanım çalışmaz deyip bloke edildi.
Şimdi çöp halinde Prolific aygıtlar askıda bekliyor. Her türlü sömürülmeye mahkum oluyoruz.
Hem bilgi/emek hem ekonomi açısından.
39963 eklentisine bak
USB to Serial aygıtlarım bir anda 2012 öncesi donanım çalışmaz deyip bloke edildi.
Şimdi çöp halinde Prolific aygıtlar askıda bekliyor