Taşınabilir basınçlı hava

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Merhaba.
Ziraatçı bir arkadaşım bir cihaz tasarlamamı istedi. Cihaz el tipi makas ile yapılan bir işi motorize olarak yapacak. Bağ budama makası gibi düşünülebilir.
Burada istenen güç budama makası dan daha fazla.
1000 Newton güç verebilen bir lineer motor baktım ama 50.000 hareket ömrü var. Bu da benim için 3-4 aylık bir süre sonunda cihazın pert olması anlamına geliyor.

Bu noktada cihazı pnömatik yapmak istiyorum. Cihaz mobil olacağı için basınçlı hava ihtiyacım var. 50mm ileri geri hareket edecek pnömatik pistonu günlük 1000 yada 1100 defa açıp kapatmam lazım. 5 yada 6 bar basıncın yeterli olacağını düşünüyorum ama ne kadar hacme ihtiyacım olur yada kompresör ile bu havayı nasıl doldururum bunu bilmiyorum.

Bu noktada sahada kullanılabilecek tank yada doldurma sistemi, kompresör (12V araçta doldurulabilecek ) ihtiyacım var.

Ne önerirsiniz?

Bence Pnömatik böyle bir iş için uygun değil çünkü mobil olması gerekiyor ve hareketin kontrollü olması lazım pnomatik pistonun konumunu kontrol etmek mümkün değil. Hidrolik bu işe daha uygun. Avantajı hava tankına ihtiyaç olmaması ve hareketin kontrollü olması ve hatta çok daha yüksek basıncı çok küçük dananımla sağlayabilmesi.
Yada mekanik yapmak daha ucuza patlar. 1000 Newton çok da yüksek bir kuvvet değil. Yükü karşılayan bileşenler sarf malzemesi olarak planlanırsa aletin ömrü çok uzun olabilir. Şarjlı bir matkaptan alabilir gücünü.

Bende merak ettim ne işe yarayacak bu alet.

Akülü bağ budama makaslarını modifiye etseniz daha iyi gibi.

Merhaba.
Ziraatçı bir arkadaşım bir cihaz tasarlamamı istedi. Cihaz el tipi makas ile yapılan bir işi motorize olarak yapacak. Bağ budama makası gibi düşünülebilir.
Burada istenen güç budama makası dan daha fazla.
1000 Newton güç verebilen bir lineer motor baktım ama 50.000 hareket ömrü var. Bu da benim için 3-4 aylık bir süre sonunda cihazın pert olması anlamına geliyor.

Bu noktada cihazı pnömatik yapmak istiyorum. Cihaz mobil olacağı için basınçlı hava ihtiyacım var. 50mm ileri geri hareket edecek pnömatik pistonu günlük 1000 yada 1100 defa açıp kapatmam lazım. 5 yada 6 bar basıncın yeterli olacağını düşünüyorum ama ne kadar hacme ihtiyacım olur yada kompresör ile bu havayı nasıl doldururum bunu bilmiyorum.

Bu noktada sahada kullanılabilecek tank yada doldurma sistemi, kompresör (12V araçta doldurulabilecek ) ihtiyacım var.

Ne önerirsiniz?
Merhaba,
Hocam bu parametreleri bilirsem yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
1- Kullanacağınız cihaz 6 bar da 1 saniyede kaç cm3 hava tüketiyor? (yani cihaza hava giriş çapı nedir?)
2-Hava tüketiminin maximum süresi nedir?
3-cihaz minimum kaç bar ile çalışmaktadır?
Not: 6 bar ciddi bir basınçtır. Kaza olasılığında sıkıntısı büyük olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back