Taşınabilir El Kompresörü

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Geçen bir videoda denk geldi. Taşınabilir el kompresörü gördüm.
Bende 2 tane farklı kompresör var.
Biri Şundan:
Ekran görüntüsü 2025-10-11 110446.png

Diğeri Şundan:
Ekran görüntüsü 2025-10-11 110506.png

Ama bunun taşınabilir kompresör olması çok hoşuma gitti. Amacım lastik şişirmek değil. Üzerinde toz biriken çeşitli malzemeleri pratik bir şekilde temizlemek için istiyorum.
Mesela bir cihazdan anakartı söktüm çok tozlanmış. Anında balkona çıkıp bir kaç saniyede işi çözerim.
Bir tane ürün buldum. Oldukça ucuz. Amacı dışında kullanacağım için (Lastik şişirme) Uzun süre beni idare eder diye düşünüyorum.
Tek şikayetim çok sesli çalışıyor.
Acaba sizin önerebileceğiniz, daha önce deneyimlediğiniz yada halihazırda kullandığınız bir ürün var mıdır?

Ekran görüntüsü 2025-10-11 111210.png

Buzdolabı ekovatından çok sessiz 15,20 litrelik bir kompresör yaparsın diye tahmin ediyorum.

Ekler

• Screenshot_20251011-115743_Google.jpg
    Screenshot_20251011-115743_Google.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 9
Buzdolabı ekovatından çok sessiz 15,20 litrelik bir kompresör yaparsın diye tahmin ediyorum.
Ya konuyu tam okumadın, yada yanlış anladın sanırım.
Tamemen şarjlı, elde taşınabilir bir kompresör aıyorum.

Şunu buldum ama hayalimdeki gibi değil. Biraz akülü vidalama mantığında.
Einhell 'in elimde diğer ürünleri de olduğu için ekstra pil alamaya da gerek yok. Böyle daha ucuza geliyor.
Ama dediğim gibi hayalimdeki küçük kibar ürün değil. Araştırmaya devam.

Elektrikli portatif hava üflemeler, tanklı bir kompresörün sağladığı ülfemenin yakınından bile geçmez. Sadece çok gevşek tozu alır. Ben eskiden bilgisayarı şununla temizliyordum

1760175174680.png

Sonra tanklı kompresör alınca onu kullanmaya başladım. 15 m hortum ile kullanmama rağmen, sağladığı temizlik bundan çok daha iyi oluyor.

Eğer portatif ve nispeten güçlü birşey istiyorsan, sprey şeklinde basınçlı hava satılıyor, onları deneyebilirsin.

Sanki fişe takılanlar kadar iyi üflüyor.
Videodan öyle anlaşılıyor ama tabi bizzat denemek lazım. Kısa süreli üflemeler için çok ideal. Sürekli üflemede kaç dakika dayanır acaba pili. Şimdi bide onu merak ettim.

Fiyatına baktım da, bence hiç uğraşma. Aşağıdakini bilmiyorum ama bunun sessiz çalışan modelleri var. Daha hesaplı olanı da mutlaka bulunur.

Tankı büyük olursa, içi hava dolu olduğunda gece de sessiz şekilde kullanabiliyorsun. Benim 50 litrelik tanklı kompresör, çok nadiren dalgınlıkla geceleri çalışıyor. Ama genellikle gece kullanacağım zaman motoru kapatıyorum. İiçindeki hava tükenene kadar sorunsuz işini görüyor.

Bir diğer güzel tarafıda bununla boyadan, zımpara hatta vidalamaya her havalı aleti de kullanabilirsin. Bende mesela ben airbrush, çivi çakma, vidalama gibi uçları var. Tadilat yaparken filan çok faydasını görüyorum. O da var ama henüz boya tabancasını denemedim, hurdacıdan denk geldi aldım.

Ben alırken aşağıda epek konuşulmuştu.

Fiyatına baktım da, bence hiç uğraşma. Aşağıdakini bilmiyorum ama bunun sessiz çalışan modelleri var. Daha hesaplı olanı da mutlaka bulunur.

Tankı büyük olursa, içi hava dolu olduğunda gece de sessiz şekilde kullanabiliyorsun. Benim 50 litrelik tanklı kompresör, çok nadiren dalgınlıkla geceleri çalışıyor. Ama genellikle gece kullanacağım zaman motoru kapatıyorum. İiçindeki hava tükenene kadar sorunsuz işini görüyor.

Böyle bir şey zaten alacağım ilerde. Şimdiye kadar hiç lazım olmadı. Ben genelde lazım olduğunda alıyorum cihazları.

Bu el cihazı yukarıda saydığım nedenlerden dolayı lazım oluyor.

Aha 160000 RPM ini buldum. Bu daha da iyi üflüyordur. Tabi spect leri doğruysa.

Böyle bir şey zaten alacağım ilerde. Şimdiye kadar hiç lazım olmadı. Ben genelde lazım olduğunda alıyorum cihazları.

Bazı şeylerin ne kadar gerekli olduğunu, kullanmaya başlayınca fark ediyorsun. Bence kompresör de öyle.

Eksikliği hissedilmeyen ama faydası bitmeyen bir alet.

Bir hobicinin mutlaka tanışması gereken fıstıklardan biri... :yerlereyat1:

Bazı şeylerin ne kadar gerekli olduğunu, kullanmaya başlayınca fark ediyorsun. Bence kompresör de öyle.

Bir hobicinin mutlaka tanışması gereken fıstıklardan biri... :yerlereyat1:
Bir 3D yazıcı kadar yaratıcı değildir herhalde? :katil2:

Ben bu durumu bir tek 3D yazıcıda yaşamıştım. Gerçi bu aralar beni deli ediyorlar ama vakitsizlikten ilgilenemiyorum. Ender 3 Proyu anakart değiştikten sonra hiç kullanamadım. Çöp gibi duruyor resmen.

Tamam alıcam söz. Sıraya koydum.
Siglent osiloskop
Rigol yük
Korad 3005
Isı ölçer
Tezgah üstü torna
Lazer kesim
Mini cnc
Kompresör.

Belki zamanla araya kaynatırım. :D

3B yazıcıda belki uygun nozul yapmayı deneyebilirsin. O zaman daha iyi koparabilir tozu.

Zorlamaz ama ısınmasına sebep olur. Nozulda hava daha hızlı çıkacak, ama toplam hava akışı azalmış olacak.

Tamam alıcam söz. Sıraya koydum.
Öyle anlaşılıyorsa düzelteyim, şehsen seni ikna etme gayretinde değilim. Bu konuyu okuyabilecek insanlara fikir vermesi açısından yazmaya çalışıyorum.

Olsa olsa, gizlice piyasa oluşturmaya çalışan Kompresör Odası başkanı olabilirim. Öyleyim de haberim mi yok acaba? :yerlereyat1:

Forum istatistikleri

Konular
8,383
Üyeler
3,321
Son üye
osarbusa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back