Geçtiğimiz hafta içinde motorobit.com internet sitesinden fotoğrafların zemininde göreceğiniz A2 boyutlu 3mm yanaklı kesim matını 80TL'ye sipariş ettim. Şu an ki piyasa koşullarına göre fiyatı oldukça iyi. Hazır kargo parası ödemeyi göze almışken yanında bir kaç eksiğimi de sipariş edeyim derken bi baktım 200TL'lik alışverişte kargo bedava, tabii eksiklerimle fiyat farkını tamamladım. 20TL ucuz diye 120TL harcadım...
Bunlarda biri de TFT monitörüm için aşağıda resimlerini göreceğiniz 8TL'lik 3A ayarlı voltaj düşürücü. Ayarlarını yaptım ve ekran üzerindeki arızalı TD1583 entegreyi söküp uygun giriş çıkış uçlarını bağladım. Tam olarak uyumlu çalışması için EN pinini de bağlayacaktım ama zaten sürekli açık olduğunu fark ettim. Ve sonuçta ekran çalıştı, kameramı bağladım toplamda (kamera + monitör) 40TL gibi bir paraya 3mm entegreyi ekranda 20mm olarak görebildiğim resimlerde detaylı şekilde görebileceğiniz bir mikroskop yaptım. Büyütme oranını artırmam mümkün ama karta daha da yaklaştırmam gerekecek. Şu an 5cm yükseklikten bu görüntüyü alıyorum...
Biraz daha deneyip arzu ettiğim neticeyi alamazsam, bu monitöre Raspberry'ye bağlayıp RetroPie işletim sistemi ile çocukluğumdaki oyunları oğlumla oynayacağım.