timecode destekli aksiyon kamera arıyorum.

czorgormez

Temporary user
Katılım
27 Ekim 2022
Mesajlar
905
ihtiyacım olan tercihen 30-60fps fhd görüntü kaydedebilen ve bu görüntü üzerine ms bazında timestamp atabilen bir aksiyon kamera. bazı durumlarda sahada tester yaparken ürettiğimiz cihazın mekanik davranışlarını gözlemek ve buna göre çözümler üretmek gerekiyor. örneğin motorlar 10.00 saniyede çalışmaya başlamış ve 12.35 saniyede durması gerekirken 100ms daha uzun süre çalışmış gibi. bazen de hareket sınıflandırma ve etiketleme için bu senkronizasyona ihtiyaç duyuyoruz. örneğin gyro verileri ile o verilerin hangi harekete ait olduğunu eşleştirmek gibi. başka kayıt ve kontrol sistemleri (skop, recorder, logger vs) elimde zaten var. bu projede görsel takip gerekiyor. tabi bir de makul fiyatlı olması lazım.
 
Son düzenleme:
başka bir metod daha buldum ihtiyacı olanın işine yarayabilir. ses kanallarının üzerine frameler ile senkron timecode veya başka bir data eklemek mümkün. mesela bizim projede gyro ve accelerometre verilerini görüntü üzerine senkron biçimde bindirmek istiyoruz. iki farklı kayıt cihazında bunları yapınca bir süre sonra senkronda kaymalar oluyor. mutlak zamanla aslında işimiz yok ama o görüntü ile o hareketin tutması önemli.

bu timecode için LTC denilen bir standart bile var ve pc tarafında video editörler ses üzerinden bu zaman veya diğer verileri ayıklayabiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,165
Mesajlar
105,249
Üyeler
2,561
Son üye
burakkaleli

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top