Titreşim Sensör Anahtar

Bowman

Aktif Üye
Merhaba herkese,

Bir proje için titreşim sensörü kullanmam lazım. Bir PCB'yi belli bir açıda örneğin 60 derece sallayıp işlemciye güç vereceğim. Tekrar salladığımda ise işlemciye giden gücü keseceğim. Kullanacağım ürünün linki bu. Benim aklıma takılan şey şu. Bu çok az hareket etse bile durmadan titreşim algılayacak. Fakat ben bunu istemiyorum. Ben bir eşiğin aşılmasını istiyorum. Eşik aşıldıktan sonra açılmalı ve eşikten aşağı inildiğinde kapanmalı.

Yanlış anlamadıysam bu ürün dümdüz anahtar. Sadece aç kapa yapıyor. Bu anahtara bir histerezis nasıl oluşturabilirim? Bir op amp ile karşılaştırıcı devresi falan kursam öyle açma kapama işlemini belli bir eşiğe göre yapabilir miyim?

Fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım

neden 60 derece? kritikse açı ölçerde kullanmak gerekir. Sallantıyı hissetmek için ivme ölçer kullanmalısınız. Linkteki ürün evet bir anahtar, eşik değeri belirleyemezsiniz. Linkteki ürünle pcbnin sadece ne kadar süre titrediğini/sabit kaldığını hakkında fikir sahibi olursunuz..

neden 60 derece? kritikse açı ölçerde kullanmak gerekir. Sallantıyı hissetmek için ivme ölçer kullanmalısınız. Linkteki ürün evet bir anahtar, eşik değeri belirleyemezsiniz. Linkteki ürünle pcbnin sadece ne kadar süre titrediğini/sabit kaldığını hakkında fikir sahibi olursunuz..
60 derece bir örnek sadece. Ben pcb yi böyle sağa sola salladığımda işlemciye güç gitsin, tekrar salladığımda işlemcideki gücü keseyim istiyorum. Bununla yapabileceğimi düşündüren şey ise datasheette "Wake up systems for power saving Such like remote controllers" ibaresini görmem. Sonuçta remote controller için yapılabiliyorsa benim uygulamam için neden yapılamasın ?

Bu sensör ile dereceden bağımsız mcuyu "sleep" modundan çıkartabilirsiniz.
Kullananacağınız mcu nun sleep modu ve external interrupt konularına bakın.

1- MCU enerji verildiğinde çalışır yapması gerekeni yapar ve sleep moduna geçer
2- Sallandığında titreşim sensörünün bağlı olduğu bacakdaki kesme mcuyu uyandırır
3- Gerekli işleri yaptıkdan sonra mcu tekrar uykuya dalar.
4- Tekrar sallandığında 2. adım ve sonrasındaki durumlar tekrarlanr.

60 derece bir örnek sadece. Ben pcb yi böyle sağa sola salladığımda işlemciye güç gitsin, tekrar salladığımda işlemcideki gücü keseyim istiyorum. Bununla yapabileceğimi düşündüren şey ise datasheette "Wake up systems for power saving Such like remote controllers" ibaresini görmem. Sonuçta remote controller için yapılabiliyorsa benim uygulamam için neden yapılamasın ?
Sensörün hassasiyeti özdisandaki videodan belli. 0-1 çalışsan hassas bir anahtar. Bundan dolayı sarsıntının şiddetinin değil sadece süresini ölçerek birşeyler yapılabilir linkteki anahtarla..
Evet datasheette yazdığı gibi kullanabilirsiniz ama sadece titreyip titremediğine göre birşeyler yapılabilir. Şu kadar sert titrediğinde şunu yap demek için kullanamazsınız.

Sensörün hassasiyeti özdisandaki videodan belli. 0-1 çalışsan hassas bir anahtar. Bundan dolayı sarsıntının şiddetinin değil sadece süresini ölçerek birşeyler yapılabilir linkteki anahtarla..
Evet datasheette yazdığı gibi kullanabilirsiniz ama sadece titreyip titremediğine göre birşeyler yapılabilir. Şu kadar sert titrediğinde şunu yap demek için kullanamazsınız.
Bu linkteki ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunun titreşimi biraz daha ağır tipi optik switch, bir önceki attığım üründe de eğer titreşim ağır ise optik switch seçin diyordu. Bu ürün işimi daha rahat görür gibi

Forum istatistikleri

Konular
7,113
Üyeler
2,882
Son üye
k7lest

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back