Bir videoya denk geldim ve uyarı amaçlı paylaşmak istedim normalde toprak referanslı ölçü aletleriyle şebekeye bağlı cihazları doğrudan ölçmez izolasyon trafosu veya diferansiyel prob kullanırız ancak dandik smps adaptor kullanan ekipmanlar dikkatten kaçabilir besleme olarak topraksız fiş adaptör kullanan bu cihaz izolasyon kaybı sonucunda gnd sine 125 volt kaçırıyor ve bnc ile siglent osiloskopun da toprak referanslı gnd sine bağlı olduğu için osiloskop pert oluyor
bu şekilde pert olmuş bir osiloskobu kurtarılamayacagını daha önce çok okudum ama merak ediyorum hiç mi yolu yok, bundan korunmak mümkün değil mi ? (izolasyon hariç) Üreticiler tvs ve resetlenebilir sigorta ile felan olçümü etkilemeden koruma yapamaz mı ? Yada ne bileyim analog frontend den sonra bir koruma yapıp sadece ilgili frontendin hasar almasını sağlayamaz mı ?
bu şekilde pert olmuş bir osiloskobu kurtarılamayacagını daha önce çok okudum ama merak ediyorum hiç mi yolu yok, bundan korunmak mümkün değil mi ? (izolasyon hariç) Üreticiler tvs ve resetlenebilir sigorta ile felan olçümü etkilemeden koruma yapamaz mı ? Yada ne bileyim analog frontend den sonra bir koruma yapıp sadece ilgili frontendin hasar almasını sağlayamaz mı ?