Toroid Al değeri bulma

erdemtr55

Aktif Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar,
Bir süredir biriktiğim toroidler var .Bunların bazıları filtre, bazıları trafo gibi.
Renkleri sarı,yeşil,beyaz ve boyasız.
Ben bu toroidlerin al değeri bulamadım .
1 den 5 tura kadar sardım ve uH değerini yazdım.uH=Al x N x N olarak hesaplamaya çalıştım,ama verimli olmadı.

Ekler

• IMG_20250720_135656_525.jpg
    IMG_20250720_135656_525.jpg
    597.3 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_20250721_125857_015.jpg
    IMG_20250721_125857_015.jpg
    390.9 KB · Görüntüleme: 24
10 tur sar ust uste gelmesin.
Çıkan degeri 100 e böl.
200nH altı çıkıyorsa SMPS e genelde uygundur.
Yüksek çıkıyorsa hat filtresi gibiside bobin olarak önerilmez kaybı çok olur.

10 tur sar ust uste gelmesin.
Çıkan degeri 100 e böl.
200nH altı çıkıyorsa SMPS e genelde uygundur.
Yüksek çıkıyorsa hat filtresi gibiside bobin olarak önerilmez kaybı çok olur.
bende internette biraz araştrdım.
İndüktans ölçen cihazlar için frekans 10khz altı olması lazımmış.Bendeki şuan 65khz tam olarak ne yapıcam ona karar veremedim.

İndüktans ölçen cihazlar için frekans 10khz altı olması lazımmış.
skop ve sinyal jeneratörle ölçülebilir. lakin düşük induktans değerler için düşük empedanslı sinyal jeneratör gerekiyor. Video'dakı yöntemi frekansı sabit tutulması için bir az değişmesi lazım.

Sinyal jeneratörlerinin çıkış gücü nedir.
Sonuçta toroid sargısı ona göre değişiyor.
12 watt altıysa sorun yaratır.

0.x uH bobinlerin 10kHz frekansta empedansları 1Ohmdan az.
Hassas ölçüm için L üzerindeki gerilim çok düşük olmamalı. aksi halde osiloskopla ölçülen gerilimin hatası artar.

Örnek 50 Ohm çıkış empedanslı sinyal jeneratörün 0.5 Ohm (10kHz frekansında. atıyorum) empedanslı bobin üzerindeki gerilim 101 kat daha az olur. 10V çıkış için 0.1V bobinde ortaya çıkar.

0.x uH bobinlerin 10kHz frekansta empedansları 1Ohmdan az.
Hassas ölçüm için L üzerindeki gerilim çok düşük olmamalı. aksi halde osiloskopla ölçülen gerilimin hatası artar.

Örnek 50 Ohm çıkış empedanslı sinyal jeneratörün 0.5 Ohm (10kHz frekansında. atıyorum) empedanslı bobin üzerindeki gerilim 101 kat daha az olur. 10V çıkış için 0.1V bobinde ortaya çıkar.
chatgpt ,cf139 malzeme için 40khz önerdi.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,026
Üyeler
3,203
Son üye
İskender Zâde

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back