Trafo girişine seri kondansatör bağlarsak ne olur?

mechanic

Kıdemli Üye
https://tinyurl.com/2bfpally

Simulasyonda trafonun induktans değerini 1 henri seçtim. Seri 10uf kondansatör bağladım. N1/N2 oranı 20 .

Kondansatör için sürgü koydum.1uf-10uf arası ayarlanabiliyor.

Konuyu yanlış yere açtım galiba. Uygun yere taşıyabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bunu, giriş voltaj frekansının üç ayrı değeri için incelemek lazım. Trafo kaçak endüktansına L diyelim, kapasitöre de C.

1) Frekans LC rezonans frekansından küçük ve azaltılıyor. Bu durumda C nin empedansı giderek artar. Giriş voltajı git gide daha fazla bölünür ve trafo çıkış voltajı giderek azalır.

2) Frekans LC rezonans frekansına eşit. Kaynaktan büyük bir akım çekilir çünkü rezonans frekansında L ve C empedansları birbirini iptal eder, sadece kaçak direnç kalır.

3) Frekans LC rezonans frekansından büyük ve arttırılıyor. Bu durumda C nın empendansı giderek azalır. Giriş voltajı git gide daha az bölünür ve trafo çıkış voltajı giderek artar.

Bu tabi ideal şartlarda olur. Gerçek şartlarda kapasitörün kaçak endüktansı, trafonun kaçak kapasitesi vardır. C nin empedansı belli bir frekanstan sonra tekrar artmaya başlar.

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,925
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back