Ben bir üniversitede elektronik teknolojisi bolümündeyim. Önce onu belirterek başlamak isterim. Peki buradaki amacim nedir yani deyiminizle uygulama alanim? şöyle özetlemek dogru olacaktir: okullarda öğrencilere dayatilan ezberi; müfredatin ve sınıf gecmenin bir geregi olarak degil; bilerek, anlayarak yapmak yani elektronigi idrak etmek! Bunlar yani isin ezber kısmı elbette var ve oğreniliyor bunu kimse inkar etmiyor ama neyi neden ögrendigini bilmeden carpim tablosu ezberletir gibi kisilerin önüne matematik-fizik servis edilmesinin yanlış olduğu hatta mevcut egitim sisteminin hatasi oldugu duşuncesindeyim.
Ya arkadaş, birinci dereceden devre diyorsun, integrant ve turev veya direnc, bobin, kapasitor devreleri diyorsun bir suru çozüm vektor bileske takir takir anlatiyorsun hemde çok güzel anlatip yaziyorsun çiziyorsun iyi guzelde ben bu vektorleri, bileske kuvveti bulmayi neden ögreniyorum, bu neyin bileskesi, neyin vektorü? Bu anlatilan devreler nerelerde ne isime yarayacak, elektronik bilimindeki uygulama alanlari neler?
Yani, amacim Kitaplarda olani degil olmayanı anlamak ve bunu sayenizde herkesin anlamasini saglamak.
Cevaplar icin tekrar tesekkür ediyorum ancak birinci sorum hala gecerlidir. Birde ikinci soruyu suraya baglanak isterim; bir sinyalin fazinin değismesi yada kare sinyali, ücgen sinyale cevirdigimde bundan hangi amacla faydalanacagim, çıkışa bunun yansitilmasi ne isime yarayacaktir?
Elbette bu sorulara kimse cevap vermek zorunda degil, ama emin olunuz bu konularda arastirma yapan, bir seyler ogrenmeye calişan, neyi ne icin ogrendigini bilmek isteyen bir cok tekniker, muhendis adayi var, Buradaki bilgiler Forum kapsaminda konuyla alakali cok genis yelpazede kisiye hitap edecektir diyede düşünmekteyim.