Tuşlu Rotary Encoder Modül Yapımı

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Ben bunu yaptım ama 4 butona ihtiyacım kalmadı. Sağ ve Sol yetiyor. İkiye mi düşürsem ki?

tuşlu_encoder_3d.png

o 4 buton niye vardı ki?
bence güncel kullanım senaryosunu, ekran, düğme ve özellikleri bi özetlemek gerek. yılan hikayesine döndü:)

Timur abi tutturdu kürsör isterim diye :katil2:
Hem gaza getiriyorsunuz hem hatırlamıyorsunuz.
Akım ve voltaj ayarlarken rakamların altında kürsör olacak. Bu kürsörü oklar ile hareket ettireceğiz. Hangi rakamın altına getirirsek, o rakamı enkoder ile artırıp azaltacağız diye konuşmuştuk.

Timur abi tutturdu kürsör isterim diye :katil2:
Hem gaza getiriyorsunuz hem hatırlamıyorsunuz.
Akım ve voltaj ayarlarken rakamların altında kürsör olacak. Bu kürsörü oklar ile hareket ettireceğiz. Hangi rakamın altına getirirsek, o rakamı enkoder ile artırıp azaltacağız diye konuşmuştuk.
enkoder orta butonuna bastıkça kursör atlayalım abi

encoder buton = counter;

if(counter == 1){
voltaj 1. basamak ayar;
}

if(counter == 2){
voltaj 2. basamak ayar;
}

if(counter == 3){
voltaj 3. basamak ayar;
}

if(counter == 4){
voltaj 4. basamak ayar;
}

Dört ok tuşu ve butonlu enkoder standart bir kullanıcı arayüzüdür. Neredeyse piyasadaki bütün cihazlarda görebilirsiniz. Hem fazla butondan kim ölmüş :dusun2:

Dört ok tuşu ve butonlu enkoder standart bir kullanıcı arayüzüdür. Neredeyse piyasadaki bütün cihazlarda görebilirsiniz. Hem fazla butondan kim ölmüş :dusun2:
abi birde keypad'imiz var bizim klavyeden çok fonksiyonu olacak bu gidişle replika rigol'ün

Şuan 4 butonu ayrı, encoderi ayrı yapmayı düşünmeye başladım. Encodere aşağıdakine benzer bir kapak yapmak istiyorum.
Düşüncelerinizi alayım?

enkoder_kapak.png
enkoder_kapak2.png

abi ben hazır başlık takalım diyecektim sen çizmişssin.
Görüntü ve mekanik kısımda benim hiç yardımım olamaz anlamam ben malesef

abi ben hazır başlık takalım diyecektim sen çizmişssin.
Görüntü ve mekanik kısımda benim hiç yardımım olamaz anlamam ben malesef
Yok bunu başka bir şey için çizmiştim. Bu seferkini daha göze hitap eden birşey çizmek istiyorum.
Görüntü kısmında bende pek kabiliyetli sayılmam :)

Yok bunu başka bir şey için çizmiştim. Bu seferkini daha göze hitap eden birşey çizmek istiyorum.
Görüntü kısmında bende pek kabiliyetli sayılmam :)
hazır alalım abi.
Bir keresinde 12 kanallı bir ses mikseri buldum hurdadan tamirine uğramadım ve dağıtmaya bağladım hala ondan çıkan sürgülü potları, pot başlıklarını kullanıyorum her renkten var

hazır alalım abi.
Bir keresinde 12 kanallı bir ses mikseri buldum hurdadan tamirine uğramadım ve dağıtmaya bağladım hala ondan çıkan sürgülü potları, pot başlıklarını kullanıyorum her renkten var
Yav bunların hazırları da pahalı :D

şöyle parmak oyuğu bulununlanlar rotarylerde konforlu oluyor.
16387 eklentisine bak
O parmak girintisini becerebilirsem güzel durur gerçekten.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back