UC3842 elektrik var cevap yok

erdemtr55

Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar,
Bir boost converter için uğraşıyorum şu aralar uc3842 çalışan.
Şuan bobin ve mosfete bağlamadan çalıştırıyorum.
Enerji verince sürekli 16V çıkış alıyorum .Potla oynuyorum ,ama kesikli pwm alamıyorum.
Devre doğru mu ,acaba?
Ekte devrenin şeması var.
1786549627001.png

Cunku test devrende hata amplifikatorunun kazanci cok yuksek, Potu mikrometrik degistirdiginde cikis bir tarafa yaslanir.
R8'i i cok cok kusultursen (1 K yada da kucuk) mevcut devreyi test edebilirsin.

en son devreyi böyle yaptım.
RV3 bir çok kere ayarladım,rv2 de bir çok kere .
duty oranı ayarlayamadım.
SADECE %10,%96 Oluyor.Arası yok
1786620671516.png

Rv3 e bir tane seri cok turlu 50ohm tirmpot ekleyip ara degerleri onunla deneyebilirsin, 1v altinda bir voltaj dusmesi gerek cs pinine.

Dediklerinizi denedim pek bir değişiklik olmadı.Isense 0.2v ile 0.8v arasına getirdim.Potu 2.40 ile 2.75 arası denedim.
Aslında 2.45 biraz değişti ama belirgin bir fark değil yüzde 5 gibi.
Birde 2.5v yere 5v ,1v yere 2v versem bozulur mu entegre?
yoksa toleransı kaç volt?

Datasheet vsense min 2.42v ile max 2.58v diyor, isense icinse min 0.9v ile max 1.1v diyor, 5v vermemekte fayda var, muhtemelen dayanir cunki vsense pin uzerinde muhtemelen normal calismada anahtarlama gurultusu biniyordur.

Aaaa bir dakika.

CS pini dinamik olmali.

Cipi kandirmak lazim. PWM cikisindan RC devresi ile gecikmeli olarak CS ye sinyal gonderip her cycleda reset attirmak lazim. RC gecikmesini PWM periyodunun sonlarina dogru gecikme yapacak sekilde secmek lazim.

Aaaa bir dakika.

CS pini dinamik olmali.

Cipi kandirmak lazim. PWM cikisindan RC devresi ile gecikmeli olarak CS ye sinyal gonderip her cycleda reset attirmak lazim. RC gecikmesini PWM periyodunun sonlarina dogru gecikme yapacak sekilde secmek lazim.
boost convereter için sürmesi daha kolay bir entegre var mı?

Forum istatistikleri

Konular
9,327
Üyeler
3,856
Son üye
mirac koca

Son kaynaklar

Back