Ucuz evde kendimiz Fotorezist malzeme hazırlayabilirmiyiz?

deneyci

poor user
Katılım
25 Şubat 2024
Mesajlar
534
Eskiden fotoğrafları basmak için zift kullanıyorlarmış. Saatlerce güneş altında bekliyormuş.
Nasıl yaptıklarını bilmiyorum.
Güneş altında duran yerler kendiliğinde sökülüyormu acaba?
Asfaltlarda güneş altında duruyor ama sökülmüyorlar sakız gibi daha yapışkan oluyorlar.
 
Patates bildigim kadariyla isiga duyarli.

Patatesi ortadan kes. Kesik yuzeyin ustune isigi gecirmeyen bir nesne koy ve duzenegi guneste pozla.
 
Niépce dikkatini ışıktan etkilenen diğer maddelere çevirdi ve sonunda antik çağlardan beri çeşitli amaçlarla kullanılan, doğal olarak oluşan bir asfalt olan Judea Bitümüne odaklandı. Niépce'nin zamanında sanatçılar tarafından bakır levhalar üzerinde gravür yapmak için aside dayanıklı bir kaplama olarak kullanılıyordu . Sanatçı, kaplamanın üzerine bir çizim çizdi, ardından açıkta kalan alanları aşındırmak için plakayı asitle yıkadı, ardından kaplamayı bir solventle çıkardı ve plakayı, çizimin mürekkepli kopyalarını kağıda basmak için kullandı. Niépce'in ilgisini çeken şey, bitüm kaplamanın ışığa maruz bırakıldıktan sonra daha az çözünür hale gelmesiydi.

Niépce, bitümü , genellikle verniklerde kullanılan bir çözücü olan lavanta yağında çözdü [ 11] ve bunu bir litografik taş veya metal veya cam levha üzerine ince bir şekilde kapladı. Kaplama kuruduktan sonra, tipik olarak kağıda basılmış bir gravür olan bir test konusu yüzeye yakın temas halinde yerleştirildi ve ikisi doğrudan güneş ışığına maruz bırakıldı. Yeterli miktarda maruz kaldıktan sonra solvent, yalnızca test deneğindeki çizgiler veya karanlık alanlarla ışıktan korunan sertleşmemiş bitümün durulanması için kullanılabilir. Bu şekilde çıplak bırakılan yüzey kısımları daha sonra asitle kazınabilir veya kalan bitüm, litografik baskıda su geçirmez malzeme olarak kullanılabilir.

Bu yöntem pcb yapımında kullanılabilir mi?
 

Benzer konular

Forum istatistikleri

Konular
6,217
Mesajlar
105,923
Üyeler
2,587
Son üye
One Face

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top