Uni-T UT61E+ Sigortası

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Uni-T UT61E+ Multimetremin mA kademesindeki sigortayı patlattım. Türkiyede de bulamadım.
Aliexpressten 10 adet 1A, 10 adet 10A toplamda 20 adet sigorta getirteceğim. Ortak olmak isteyen çıkarsa yarı yarıya bölüşebiliriz.

Ekran görüntüsü 2024-11-06 034845.png

Uni-t in başka modelleriyle de uyumlu mu acaba 139C var bende de. Farklı modellere de uyuyorsa belki ortak olmak isteyen çıkar.

Sigortnın özelliği neki burada olmasın>?

Uni-t in başka modelleriyle de uyumlu mu acaba 139C var bende de. Farklı modellere de uyuyorsa belki ortak olmak isteyen çıkar.
139C bende de var bir tane. Zamanın da onunda sigortasını bulamamıştım. Ama onun bir avantajı var. Farklı sigorta yuvaları için PCB'sine delik koymuşlar.
Mesela 5X20 sigorta bulamıyorsan Yuva ayağını söküp bir yan deliğe lehimliyorsun 6x30 oluyor. UT61E+ de böyle bir opsiyon yok.

BS1362 diye aratınca yerli birçok sitede çıkıyor, bir bakın isterseniz.
Bulunmaya bulunuyor da almak imkansız. En bildik sitelerden Motorobit te var ama onda da 1A yok. Bana 1A lazım.
Durel elektronik diye bir yere sordum stok bakıyorlar şuan.

Sigortnın özelliği neki burada olmasın>?
1A 6X25 Seramik sigorta.

Son düzenleme:
5-10 tane isteyince hayalleri yıkıldı galiba. Adeti öğrendikten sonra cevap yazma tenezzülünde bile bulunmadı.
Hata bende kamyonla kapıya yığın demem lazımdı. :katil2:
Ondan sonra da çinle yarışamıyoruz diye ağlıyorlar. Adam kaç bin kilometreden 10 tane gönderiyor.
Ekran görüntüsü 2024-11-06 131730.png

Eğer almadıysan daha, kartal otomasyonda var.

Eğer almadıysan daha, kartal otomasyonda var.

Abi onların hepsi 10X38 , bana 6X25 lazım

Sen ayak izini değiştirmemiş miydin?

Sen ayak izini değiştirmemiş miydin?
139C yi değiştim. 61E de o opsiyon yok.

Durel Elektronikten fiyat geldi. 1 Adet 2€ + KDV. Hesapladım ortalama 88TL ye geliyor. 10 tane alsam 880TL
Aliexpressden 20 tanesini 351TL ye alabiliyorum.

139C yi değiştim. 61E de o opsiyon yok.

Durel Elektronikten fiyat geldi. 1 Adet 2€ + KDV. Hesapladım ortalama 88TL ye geliyor. 10 tane alsam 880TL
Aliexpressden 20 tanesini 351TL ye alabiliyorum.
Çinden alırsan 1 tanesini yak abi.
O da sigorta için sigorta zayiatı olur :D

Güvenlik için alınan bir komponentte iyisini seçmek bana göre daha mantıklı. Eğer yüksek enerjili devrelerle çalışmayacaksan her türlü sigorta kullanılabilir, ama gerekirse yüksek enerjili devrelerde de gereken yangın güvenliğini sağlasın istiyorsak, Çin malı bir sigorta kullanmak çok da mantıklı değil. Çinli her türlü dalavereyi yapmış olabilir. İçinde 0.75 mm çapında tel olabilir. 1 Ohm direnç gömmüş olabilir içine, heriflerin üç kağıtta yaratıcılığı çok fazla :D

1 Ohm direnç gömmüş olabilir içine
Kabulüm. 800TL veremem sigortaya. Ticari bir faaliyetim olsa amenna. O zaman kazanırım, harcarım. Ama evde oyalanmak için sigortaya 800TL verirsek yandık.

Hurda kartlardan sigorta ve yuvalarını mutlaka söküyorum. Ne zaman lazım olacakları hiç belli olmuyor. Şimdi bunları da yavaş yavaş elektronikstok ile organize ediyorum...

Kabulüm. 800TL veremem sigortaya. Ticari bir faaliyetim olsa amenna. O zaman kazanırım, harcarım. Ama evde oyalanmak için sigortaya 800TL verirsek yandık.

Yaygın olarak bulunabilen bir sigorta belirledikten sonra, uygun bir sigorta yuvası taksan da olur aslında. Aşağıdaki gibi yuvalardan elinde yok mu? Özellikle hobi amaçlı uğraşırken bütçe limitliyse, sigortaya bu kadar para verilmez.

20241106_214710.jpg
20241106_214724.jpg
20241106_215021.jpg
20241106_215032.jpg
20241106_215131.jpg

Elimde yok ama olsada multimetre sıfır olduğu için kıyamıyorum. Cins bir huyum var. Uzun süre kullanıp hevesimi tamamen almadan bir cihaza müdahale etmiyorum. Türkiye şartlarında 10 tanesine 800TL vermek mantıklı değil ama Aliexpressden her şey dahil 20 tanesini 350TL ye getirtmek mantıklı. Çok uzun sürede idare eder beni 20 tane.

Hurda kartlardan sigorta ve yuvalarını mutlaka söküyorum. Ne zaman lazım olacakları hiç belli olmuyor. Şimdi bunları da yavaş yavaş elektronikstok ile organize ediyorum...

Yaygın olarak bulunabilen bir sigorta belirledikten sonra, uygun bir sigorta yuvası taksan da olur aslında. Aşağıdaki gibi yuvalardan elinde yok mu? Özellikle hobi amaçlı uğraşırken bütçe limitliyse, sigortaya bu kadar para verilmez.

37827 eklentisine bak37828 eklentisine bak37829 eklentisine bak37830 eklentisine bak37831 eklentisine bak
gR, aR açma eğrilerindeki kartuş sigortalar çok kıymetlidir. Onları sağlamsa ayrı bir yerde muhafaza etmenizi öneririm. Diğerlerine göre irice olan bu tarz bir sigortaya benziyor.

1A 6X25 Seramik sigorta.
5x20 seramik sigortanın çok çeşidi var özdisanda. Azıcık kanatları bükünce fıstık gibi oturur.
İllaki seramik olacak diye bir kuralda yok.
Cam sigorta da kullanabilirsin.
Seramiklerin içi kum dolu ve yanınca metal kuma serpiliyor.
Camda yanınca cam yüzeye serpilirken cam çatlayabiliyor.
Cam çatlarsa nolcakki..?
Çıkarır yenisini takarsın.
Neticede binlerce volt sınırsız akıma bağlamayacaksınki plazma derdin olsun.

Son düzenleme:
kimin ürettiği ve karakteristiği bilinmeyen eriyen telli sigorta kaynıyor ortalık. avometreyle yapılan hatalı ölçümden kaynaklı kısa devre akımı bazen ejderha gibi alev atabiliyor. muhtemelen avometre tasarımı sigorta kalitesi ve doğru sigorta kullanımı da önemli bi etkendir ama bu ne idiğü belirsiz cam sigortalara pek güvenmiyorum.

kimin ürettiği ve karakteristiği bilinmeyen eriyen telli sigorta kaynıyor ortalık. avometreyle yapılan hatalı ölçümden kaynaklı kısa devre akımı bazen ejderha gibi alev atabiliyor. muhtemelen avometre tasarımı sigorta kalitesi ve doğru sigorta kullanımı da önemli bi etkendir ama bu ne idiğü belirsiz cam sigortalara pek güvenmiyorum.

Üreteni ve ne aldığınızı bilirseniz problem kalmaz.

Littelfuse marka sigortaları kullanıyorum, memnunum.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,871
Üyeler
2,782
Son üye
uguner

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back