O işe bide ben bakarım kumpas çok burda@taydin abi veya sen elinizdeki JBC'nin yatağı nasıl kumpas ile kabaca bir teknik resim çıkarırsanız yapabilir tornacı arkadaşım çok büyük birşey olmadığı için hurda metallerden bir küp bulsak tamamdır ama, hepimize yapması için zamana ve metale ihtiyacı var onuda ayarlarım bi şekilde.
buldum abi.Eğer PT100 bulamazsan veya pahalı ise o zaman küçük uçlu K tipi al. Eksik veya fazla ölçsede ona göre tasarımı yaparsın.
float error = 0.0;
float set_temp = 0.0;
float now_temp = 0.0;
float P = 5;
float I = 2;
float D = 1;
double el_time = 0;
double pre_time = 0;
double l_err = 0;
int main(){
while(1){
error = set_temp - now_temp;//SET SICAKLIGINDAN ANLIK SICAKLIGI CIKAR
el_time = millis() - pre_time;//GECEN ZAMANI HESAPLA
raterr = (error - l_err)/el_time;//SON HATA ILE GECMIS HATAYI HESAPLA GECEN SUREYE BOL
analogWrite(pin,P * error + I * el_time + D * raterr);
l_err = error;
pre_time = millis();
}
}
int main(){
float hiz = 0.0;
float set_hiz = 0.0;
float tasma = 0.0;
while(1){
tasma = set_hiz - hiz;
if (tasma > 0)
{
rpm(50);
}
if (tasma < 0)
{
rpm(125);
}
if (tasma == 0)
{
rpm(rpmNow);
}
}
}
Sana bu tarz mosfetlerdende yollamaya çalışcam kodlarından anlamam amaHazine buldum!!!!!!
Elimde 10 taneden fazla
STP60NF06
Varmış, bunları dilediğim gibi patlatabilirim zaten çıkmalar INVERTER klima kartından sökmüştüm.
Bu konuda nerelerdesinBenim aslında uç beklememe gerek yok bir PID kontorl yazılımı ortaya çıkarayım.
o yazılımı şekillendirip devam ederiz.
@omerali06 temel PID yazılımı bu.pıd ilk:float error = 0.0; float set_temp = 0.0; float now_temp = 0.0; float P = 5; float I = 2; float D = 1; double el_time = 0; double pre_time = 0; double l_err = 0; int main(){ while(1){ error = set_temp - now_temp;//SET SICAKLIGINDAN ANLIK SICAKLIGI CIKAR el_time = millis() - pre_time;//GECEN ZAMANI HESAPLA raterr = (error - l_err)/el_time;//SON HATA ILE GECMIS HATAYI HESAPLA GECEN SUREYE BOL analogWrite(pin,P * error + I * el_time + D * raterr); l_err = error; pre_time = millis(); } }
O zaman işimiz çok az kaldı desene@omerali06 temel PID yazılımı bu.
bu yazılıma birde sıcaklık hesaplama eklemek lazım onu uç gelince yapabilirim.
PID değerleri sallama yazdım uç gelince sallamaya devam edip doğru değeri bulacağım.
Birde 'MiyaGi NE ZHAL' açarsam bunla uğraşırken 2 saate jilet gibi PID yazma hedefim var.
Valla @Ahmet kızacak ama konu kuru gürültüden ibaret. Zaten havyaların şemaları var. Opamplı kontrol sadece P kontrol adam akıllı pid yapmak lazım. Havya benim çalışma şeklimi algılamalı ve dinamik olarak ısı regülasyonunu değiştirmeli. Bu konulara yoğunlaşmak lazım. Gerisi hikaye.Yav PID dışında projenin her tarafı ile ilgileniyorsunuz Düğme ile açıp kapatılsın, yeterki PID iyi çalışsın ...
Abi otobüste bizi her yere götürüyor ama araba alıyoruz, araba alınca bize yakıt/bakım/arıza masrafları çıkarıyor ama vazgeçmiyoruz.Valla @Ahmet kızacak ama konu kuru gürültüden ibaret. Zaten havyaların şemaları var. Opamplı kontrol sadece P kontrol adam akıllı pid yapmak lazım. Havya benim çalışma şeklimi algılamalı ve dinamik olarak ısı regülasyonunu değiştirmeli. Bu konulara yoğunlaşmak lazım. Gerisi hikaye.
Onu demiyor Ahmet. Demek istediği arabayı kendin yapacaksan önce motordan başla.Abi otobüste bizi her yere götürüyor ama araba alıyoruz, araba alınca bize yakıt/bakım/arıza masrafları çıkarıyor ama vazgeçmiyoruz.
Bizim projede böyle. Hazır havya alıp kullanabiliriz ama arızası olduğunda fıldır fıldır şemasını, parçasını arıyorsun oluyor olmuyor vs.
Kendimiz yapınca her aşamasında aktif rol aldığımız için arızasında nokta tespiti yapabiliriz, 'ulan' keşke şu özelliği olsa demeyiz o özelleiği ekleyebiliriz.
Benim tamamen yapma amacım bu, ya çok para verip kaliteli alacağım yada çin malı alıp arızası ile uğraşacağım.
Abi ben dizelciyim dizel üretilmiyor ki artıkOnu demiyor Ahmet. Demek istediği arabayı kendin yapacaksan önce motordan başla.
Ahmet şimdi ekranda görünecek arayüzü fln senmi tasarlıcaksın segmanı takana kadar arabanın gösterge panelini hazırlasanda segman gelincede motoru üretmeye başlasan zamandan tasarruf olurmuAbi ben dizelciyim dizel üretilmiyor ki artık
Dizel üretmem için önce bana bir segman takımı gelmesi lazım, gelince üreteceğiz işte.
Hatta üretim için yatırım bile yaptım -->bunu<--- aldım.