Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Tamamen o sıcaklıklara karşılık gelen PWM count'larına bağlı bu. Eğer yeterince birbirinden farklı counta karşılık geliyorsa oda sıcaklığına da inebilirsin :)
32bit pwm'i olan bir denetleyice geçmenin vakti geldi o zaman.
belki bu proje için hiç gerek yok, ama öğrenmek lazım :)

Bir de bu TC uçlar arasındaki sıcaklık farkını ölçmüyormu? Yani isabetli ölçüm için şase bağğlantısının sıcaklığını da bilmek gerekiyor. Bunun kontrol kartıyla aynı sıcaklık olduğunu varsayabiliriz yada bağlantıya yakın bir yerdeki ntc ile ölçebiliriz.
bunda cold junciton deniyor sanırm

pwm count 45000(45bin) yaptım oda sıcaklığından 450 dereceye gelmesi 5 saniye civarında sürdü ve benim STP mosfetin sıcaklığı değişmedi.
soğtup tekrar ampermetre bağlayarak 45bin countda ısıttım 7.13A çekiyor.
ortalığı patlamadan yakmadan 7A anahtarlayabildiğime bende şaşırdım öğreniyorum birşeyler.

pwm count 45000(45bin) yaptım oda sıcaklığından 450 dereceye gelmesi 5 saniye civarında sürdü ve benim STP mosfetin sıcaklığı değişmedi.
soğtup tekrar ampermetre bağlayarak 45bin countda ısıttım 7.13A çekiyor.
ortalığı patlamadan yakmadan 7A anahtarlayabildiğime bende şaşırdım öğreniyorum birşeyler.
Bu büyük ilerleme tam istediğin değilmi 5 saniyede 450 derece çok çok iyi

@Gokrtl abi;
AMS 1117 3.3 KESIN KULLANACAGIZ.
Rotary Encoder KESIN KULLANACAGIZ
OPTOKUPLOR KESIN KULLANACAGIZ(PIYASADAKI %90 OPTO OLUR)
PICO KESIN KULLANCAGIZ

MC34063 KESIN !!KULLANMAYACAGIZ!!!
MCP6002 VEYA MCP6001 !!KESIN KULLANMAYACAGIZ!!

@Gokrtl abi ekran olarakda istediğin ekranı alabilirsin.
128X64 LCD
OLED
1.8 TFT
NEXTION

fark etmez piyasada rahat bulunabilen ekranların tamamıyla uyumlu çalıştıracağım.

Hepsi var yav. Ben projeyi yapmaya hazırım :D

Abi sende olanları eklede bizde siparişini geçelim :D

Ahmet ekran fln kesinse bizde geçebiliriz siparişleri
Acele etme. son dakikada herşey değişebilir. Elinde yoksa sonra alırsın. Ben genelde stoklu çalıştığımdan elimde çoğu şey oluyor.

Abi sende olanları eklede bizde siparişini geçelim :D

Ahmet ekran fln kesinse bizde geçebiliriz siparişleri
Bakın beğenin bana fark etmez ekran.
c# biliyorum c# ile pc uygulaması'da yazacağım hiç ekran almadan pc'den bir kere set edip sürekli o sıcaklıkda da kullanabilirsiniz.
nextion alıp dokunmatik ekranada sahip olabilrisiniz nextion'da biliyorum.

tek istediğim paralel bus'dan komut alan bir erkan olmasın spı,ı2c,uart vs. bu altyapıları kullanan bir display tercih edin hallederim ben gerisini.

Acele etme. son dakikada herşey değişebilir. Elinde yoksa sonra alırsın. Ben genelde stoklu çalıştığımdan elimde çoğu şey oluyor.
şuanki planım.
kullanıcı fıldır fıldır arduino ide içinde dolanmayacak.
PC software içinden kendi configrasyonunu seçecek;
2X16 I2C
ENCODER PULL-UP VEYA PULLDOWN BAĞLI
BUTONLAR PULL UP BAĞLI.

Bu gibi configrasyonları projeyi yapacak olan arduino ide içinde aramayacak veya oradan değiştirmeyecek.
uygulamasından seçip kaydedip çıkacak artık ona göre çalışacak işlemci.

şuanki planım.
2X16 I2C
BUTONLAR PULL UP BAĞLI.

Bu gibi configrasyonları projeyi yapacak olan arduino ide içinde aramayacak veya oradan değiştirmeyecek.
Plan çok güzel inşallah şu elimizdekileride sana ulaştırdıkmı baya yol alıcaz

şuanki planım.
2X16 I2C
BUTONLAR PULL UP BAĞLI.

Serialdan bir ayar arayüzü yapılabilir, ama ağanın eli tutulmaz demişler @Ahmet pc programı yaparsan da yakışır. Cihazın üzerinde sadece sıcaklık göstergesi ve havya seçim (eğer iki havya varsa) kontrolleri olsa yeter. Tabii fazla mal da göz çıkarmaz.
Ben projeyi elimdeki 900M havya ucu kullanan 40W'lık havyaya uygulayacağım. Bunu 30V DC ile besleyip gücünü arttıracağım, 70W civarı gücü olacak. Kontrol döngüsünü de bu havyaya göre geliştireceğim. JBC uç ve kol alırsam da ona uygun konfigürasyon hazır nihayetinde.

IMG20221212174748.jpg

Bu kontrol paneline encoder, bir-2 led ve 3 haneli bir ufak bir led display, güzel bir yuva ve kırmızı filtresinin arkasında minimal şık ve işlevsel olacak.

Serialdan bir ayar arayüzü yapılabilir, ama ağanın eli tutulmaz demişler @Ahmet pc programı yaparsan da yakışır. Cihazın üzerinde sadece sıcaklık göstergesi ve havya seçim (eğer iki havya varsa) kontrolleri olsa yeter. Tabii fazla mal da göz çıkarmaz.
Ben projeyi elimdeki 900M havya ucu kullanan 40W'lık havyaya uygulayacağım. Bunu 30V DC ile besleyip gücünü arttıracağım, 70W civarı gücü olacak. Kontrol döngüsünü de bu havyaya göre geliştireceğim. JBC uç ve kol alırsam da ona uygun konfigürasyon hazır nihayetinde.

20894 eklentisine bak
Bu kontrol paneline encoder, bir-2 led ve 3 haneli bir ufak bir led display, güzel bir yuva ve kırmızı filtresinin arkasında minimal şık ve işlevsel olacak.
Jbc nin muadil kolları çok uygun ve işlevsel alırsanız işinizi fazla fazla göreceğini düşünüyorum

Jbc nin muadil kolları çok uygun ve işlevsel alırsanız işinizi fazla fazla göreceğini düşünüyorum
Bunda amacım kısıtlı imkanlarla jbc ile yarşmak, aynı gücü bu havyalarla yakalayamasam da işin dinamiğini kavramak istiyorum, . Yoksa aynen, muadil kollar ve uçların fiyatları makul.

20894 eklentisine bak
ben bu güne kadar hiçbir profosyonel cihazda firmware yazlımı kurcalayıp ayar yapıldığını görmedim abi.
o yüzden kullanıcıya sunulacak bütün detaylar kullanıcı için oluşturulmuş arayüz ile sunulacak.

Bunda amacım kısıtlı imkanlarla jbc ile yarşmak, aynı gücü bu havyalarla yakalayamasam da işin dinamiğini kavramak istiyorum, . Yoksa aynen, muadil kollar ve uçların fiyatları makul.
Anladım yani kolu muadil alıp ucu orjinal yapsak jbcden geri kalır yanı olmaz çünkü kolda ekstrem bişey yok

Forum istatistikleri

Konular
6,957
Üyeler
2,825
Son üye
karahanli7

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back