0xyit
Aktif Üye
Kendi devrelerimi üretirken PCB sipariş sürecinin uzun sürmesi nedeniyle evde prototip üretimini hızlandıracak bir cihaz tasarlamayı planlıyorum. Hedef, kullanıcıya neredeyse tam otomatik bir PCB üretim süreci sunmak.
Planlanan özellikler:
Amaç, hobi dünyasında PCB üretimini kolaylaştırmak ve kullanıcıyı kimyasallarla uğraştırmadan hızlı prototip imkanı sağlamak.
Sizce böyle bir cihaz ilgi görür mü? kickstarterda funding toplar mı? yurt dışı kullanıcısı gözünden bakılınca bu cihaza ne kadar bütçe ayırırdınız?
Planlanan özellikler:
- Maksimum 15x8 cm boyutlarında çift taraflı PCB üretimi (ileride arttırılması mümkün)
- Kimyasal hazırlama ve etching tamamen otomatik olacak (toz amonyum persülfat dozajlama, suyla karıştırma, tankta karıştırma gibi işlemler cihaz içinde gerçekleşecek)
- Kullanıcı sadece plaketi exposure sonrası etch tankına aktaracak
- Delik delme işlemi otomatik olmayacak, cihazla birlikte verilecek manuel mekanizma kullanılacak
- Kullanıcının eli hiçbir kimyasalla temas etmeyecek, tüm işlemler kapalı sistem içinde gerçekleşecek
- Tehlikeli veya riskli bir adım bulunmayacak, cihaz ev ortamında güvenli kullanım için tasarlanıyor
Amaç, hobi dünyasında PCB üretimini kolaylaştırmak ve kullanıcıyı kimyasallarla uğraştırmadan hızlı prototip imkanı sağlamak.
Sizce böyle bir cihaz ilgi görür mü? kickstarterda funding toplar mı? yurt dışı kullanıcısı gözünden bakılınca bu cihaza ne kadar bütçe ayırırdınız?