Ürün konusu hakkında fikir.

Deneysel evde pcb uretimi icin prosesleri merak edenlere, ozellikle sonuncusu cok mantikli. cunku hem direkt board yazdiriliyor (via, şekil, cutoutlar) hem de multilayer desteği var.

Plaket uzerinde asitten etkilenmeyecek kisimlari bir sekilde elde ettiniz. Bu en kritik islem. Bunu basardiysaniz geriye kalan islemler

Bir kabin icine bakiri indirgeyecek karisimi koymak. (Su ve asidi bir kabin icine koyup karistirmak ve gerekiyorsa bir miktar isitmak)
Plaketi kabin icine atmak
Asit dolu kabi ara ara sallamak. Taaki tum bakirlar yok olana kadar.

Sonra plaketi cikartip suda durulamak ve temizlik yapmak.

Kirmizi renkle yazdigim satirlar icin bir duzenege para verecek kisi olacagini sanmiyorum.

bu tip ürünler zaten var ve genelde cnc tabanlı. lpkf, derinmotion, wegstr vs.
burada bir ev kullanıcısı için maliyetler çok yüksek sadece makina değil gereken uçlar da pahalı.

lpkf-derinmotion falan nasıl satıyor. ar-ge destekleri sayesinde. o mankianları alanlar ya çok büyük şirketler ya da kosgeb-tubitak teşvikli projesi olan orta boy firmalar. makinaların maliyeti %75 hibeden geliyor.

bu makinalar bile bana göre yetersiz kalıyor. sağlıklı delik içi kaplama ve yeşil maske olmadan karışık-gelişmiş pcbleri üretmek manasız. lehimlemek zor oluyor veya birkaç gün içinde plaket kararıyor korozyona uğruyor.

bu tip ürünler zaten var ve genelde cnc tabanlı. lpkf, derinmotion, wegstr vs.
burada bir ev kullanıcısı için maliyetler çok yüksek sadece makina değil gereken uçlar da pahalı.

lpkf-derinmotion falan nasıl satıyor. ar-ge destekleri sayesinde. o mankianları alanlar ya çok büyük şirketler ya da kosgeb-tubitak teşvikli projesi olan orta boy firmalar. makinaların maliyeti %75 hibeden geliyor.

bu makinalar bile bana göre yetersiz kalıyor. sağlıklı delik içi kaplama ve yeşil maske olmadan karışık-gelişmiş pcbleri üretmek manasız. lehimlemek zor oluyor veya birkaç gün içinde plaket kararıyor korozyona uğruyor.
Gozlemlerime gore endustriyel derecede uretim yapmak evde aslinda cok kolay, bir tek delik içi kaplama zor. kanserojen kimyasallar kullanıldığı için ben yapmazdım açıkçası, rivetler daha makul. bunun dışında tasarlanacak makinede bu sorunların çözülebilmesinin kolay olduğunu düşünüyorum

Son düzenleme:
Gozlemlerime gore endustriyel derecede uretim yapmak evde aslinda cok kolay, bir tek delik içi kaplama zor. kanserojen kimyasallar kullanıldığı için ben yapmazdım açıkçası, rivetler daha makul. bunun dışında tasarlanacak makinede bu sorunların çözülebilmesinin kolay olduğunu düşünüyorum
rivetler smd entegre altındaki via ihtiyacını çözmüyor ayrıca en az 0.6-0.7mm delik lazım. ant pcb isimli açık kaynak bir proje var.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,211
Üyeler
3,263
Son üye
Yunis Yıldız

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back