Usb Çoklayıcı Arızası

SUB ZERO

Aktif Üye
Merhaba Arkadaşlar. Bir usb çoklayıcı arızası var. 4 kablosundan data - kablosu içten kopuktu onu giderdim. Kabloda usb ucunda sorun yok.
HS8836A entegresi kullanılmış. 9 nolu pini 100 kohm dirençle gnd ye bağlanmış. Ben 9 nolu pinine ölçü aleti probunun ucıu değdiğinde usb çoklayıcı çalışıyor ve bu anda 9 nolu uca 1.2 v geliyor.
Ben bu uçları test de ettim her ihtimale karşıda yol attım. Ama sonuç değişmedi. 13 nolu vcc ye 4.7 v 14 Nolu ucada 3.3 v geliyor. Voltajlar entegrenin dosyasına göre normal geldi.

Ekler

• Screenshot_2025-02-23-14-10-58-642_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-23-14-10-58-642_com.android.chrome.jpg
    88.7 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_2025-02-23-14-18-44-756_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-23-14-18-44-756_com.android.chrome.jpg
    114.7 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba Arkadaşlar. Bir usb çoklayıcı arızası var. 4 kablosundan data - kablosu içten kopuktu onu giderdim. Kabloda usb ucunda sorun yok.
HS8836A entegresi kullanılmış. 9 nolu pini 100 kohm dirençle gnd ye bağlanmış. Ben 9 nolu pinine ölçü aleti probunun ucıu değdiğinde usb çoklayıcı çalışıyor ve bu anda 9 nolu uca 1.2 v geliyor.
Ben bu uçları test de ettim her ihtimale karşıda yol attım. Ama sonuç değişmedi. 13 nolu vcc ye 4.7 v 14 Nolu ucada 3.3 v geliyor. Voltajlar entegrenin dosyasına göre normal geldi.
Ölçme probları direncin iki ucuna bağlı ise ölçü aletinin iç direnci kadar direnç paralel bağlanmış oluyor.
100k direncin görevi ne acaba?

Diğer şemada referans ucu olarak anlıyorum. Probun bir ucu 9 nolu uca değip bir miktar durduğunda çalışıyor. Usb yi laptoptan çekene kadar çalışıyor.
Orada voltaj 1.2 v oldugunda çalışıyor 0 v oldugunda çalışmıyor.

Son düzenleme:
Cok yetersiz bir dokuman. 100K yerine 10K takmayi dene o zaman.

100K'ya paralel 100n baglamayi dene. Olmazsa 1uF.

Prob dokundurdugunda calismaya basliyorsa gurultu enjekte edildigi icin de olabilir.

Semada gorulen kondansatorlerin baglantilarina bir bak. Gerekirse lehim tazele.

9 nolu pine 1n4148 diyod bağlayalım. Katodu GND olacak.
(deneme, uydurma)

Olmazsa 2 tane seri bağlayalım. Bu sayede pull up varsa tam 1.2V olacak. Ölçü aleti bağlanmış gibi olur.

Entegre içinde dahili pull-up direnci olmadığını düşünürsek, diyod bağlıyken 9 nolu pinden beslemeye doğru 10k takalım.

Son düzenleme:
9. pini ölçerken çalışmaya başlama sebebi ölçüm için uygulanan gerilimin bir sebepten olumlu etkisi olabilir. 9. pin ile 5V arasına >100k gibi bir direnç koymayı deneyebilirsin.

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler. Tavsiyelerinizi deneyip sonucu paylaşırım.

10 K direnci de denedim ve Değerli ustalarımızın diğer önerilerini de denedim. Sonuç değişmedi.
Entegre arızalı belli.

Forum istatistikleri

Konular
7,443
Üyeler
3,025
Son üye
can.ince

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back