Vacuum Sealer B PLT Power Elektrik Kablosunu Uzatma

Sercan

--
Çok ucuz bir cihaz olduğu için "Acaba iş yapar mı?" diye düşünürken, birkaç video izledikten sonra Vacuum Sealer markasıyla satılan vakumlama makinesini aldım.

Birkaç kullanımdan sonra gördüm ki cihaz iş yapıyor, fakat malzeme kalitesi çok kötü.

Bu kadar ucuz olunca, adamlar kabloyu bile 70 cm yapmışlar. Mutfakta prizin dibinde çalışmak zorunda kaldım. Kabloyu uzattım. Uzatmışken de fotoğraflayayım ve paylaşayım istedim.

Almak isteyenler varsa, ürünü dikkatli kullanmak koşuluyla iş görür diyebilirim. Okula giden çocuklara beslenme hazırlarken, kurbanda, kampta kullanmak üzere ya da yazlık bezelye paketlemek gibi işler için çok faydalı.

20250624_155933.jpg
20250624_160536.jpg
20250624_160557.jpg
20250624_160709.jpg
20250624_164247.jpg

Teşekkürler, cihaz vakumlama yaptığı ygeri yapıştırıyor mu, filament poşetleri için vakum cihazı alacağım bu aralar manuel pompa rahat olmuyor filament torbasına zarar vermiyorsa düşünülebilir.

@Sezgin evet, vakumlama yapınca mühürleme (yapıştırma) da yapıyor. Hep mutfak amaçlı düşündüm, filament için kullanmak hiç aklıma gelmemişti.

Vakum zayıf, bu nedenle bir tarafı tırtıklı özel bir torba alman gerekiyor. Bu torba rulo olarak satılıyor; sen, istediğin uzunlukta kesip mühürleyerek özel bir torba elde ediyorsun.

Yalnız, genişliğinden dolayı filamenti olduğu gibi içine sığdırabileceğini sanmıyorum. Benim torbaların genişliği 25 cm. Aşağıda satın aldığım linkleri paylaşıyorum.

Bende de Kumtel HVSE-01 var. Farklı olarak, biraz düşük vakumlama yapma modu da var. Marketlerde görülen fındıklar tam vakumlama yapılmış mesela. Bu seviye fındık için iyi ama başka şeyleri parçalayacak kadar yüksek kalıyor. Ben yer fıstığı için kullandım hep, memnunum.

Kendi içinde gelen poşetler bitince Vakur marka poşetlerden aldım. Gıdaya uygun, yerli üretim, vs. diyordu, bunlardan da memnunum. Dikkat edilmesi gereken konu fiyatlandırma kısmı. Bu poşetlerin kalınlıkları markadan markaya değişiyor. Bu da adet ya da kilo olarak yazdıklarında karşılaştırması zor oluyor. Demek istediğim, rulo her zaman daha ucuz olmayabilir.

Benim tavsiyem, büyük alıp istediğiniz boyutta kesip kenarları mühürleme olayına girmek yerine bir ya da iki çeşit sabit ölçüde poşet almanız olacaktır.

Elimde vakum pompası ve kazanı var. Sadece poşetin uçlarını kaynatan bir aparat yapsam veya hazır alsam, vakum paketleme yapabilir miyim?

Elimde vakum pompası ve kazanı var. Sadece poşetin uçlarını kaynatan bir aparat yapsam veya hazır alsam, vakum paketleme yapabilir miyim?
Benim de bir vakum motorum ve ayrıca mühürleme ile kesme yapabilen, Alman üretimi Krups Vacupack 2 Plus marka ayrı bir cihazım var. Ancak o cihazın vakum kısmı hiçbir işe yaramıyor. Ben onu sadece vakumsuz poşetleme, yani mühürleme ve kesme için (aşağıdaki somun poşeti gibi) kullanıyorum.

Buradaki önemli nokta, poşet vakumlanmış haldeyken mühürleme işlemini yapabilmek. Elimdeki cihazlarla bunu yapsam bile, mutfakta kullanıma uygun olmayacaklarını düşündüğüm için ayrıca bir cihaz aldım. Filement gibi şeyleri saklamak için çok iyi bir çözüm olabilir.

20250626_154126.jpg
20250626_154137.jpg
20250626_154036.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,888
Üyeler
3,164
Son üye
aeneso

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back