Vantilatörü açıp kapatınca başka bir cihazın elektriği kesiliyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan efess
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

efess

Yeni Üye
Arkadaşlar şimdi olay şu bende bir tane direksiyon seti var ve odamda vantilatör bulunuyor ben vantilatörü açtığımda direksiyon seti kapanıyor vantilatörü kapattigimda ise direksiyon seti açılıyor. İkiside farklı cihaz neden böyle oluyor bir türlü anlamıyorum evde topraklama yok galiba onla alakalı olabilir mi? Gerçi akım korumalı priz var ama bilmiyorum yani.

Benim tavan vantilatorunu acip kapatirken o dediginin benzeri oluyor. Monitor bir saniye gidip geliyor.

Bendekinin nedeni vantilatorun hizini degistiren komutatorun icindeki kondansatorler bozulunca ben onu tamamen iptal edip 5. kademede calistirmaya basladim. Tabii bunu yapinca motorun kalkisi sirasinda olusan tum parazit sebekeye geliyor. Bu da aletleri etkiliyor.

Cozum su sekilde : Sorun yasayan aletlerin 220 girislerine paralel bir tane 400VAC / 0.1uF kutupsuz kondansator baglayip bu parazitlerin alete girmesini engellemek. Bunu yapinca duzeliyor. Tembellikten yapmadim tabii. :cheeky1:

Her alete bunu tek tek yapmaktansa vantilatorun icine yapmak daha kolay olabilir. Sorunu bastan engellersiniz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,302
Üyeler
2,952
Son üye
FurkanYilmaz-97

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back