Mikro Step
Kıdemli Üye
Bu sinus degil kare dalga. Fakat arkadasin denemek istedigi uygulamalar icin karedalga sinus cok da onemli olmamali.
Verdigim isini kesin cozer diye eklemedim zaten, fikir olsun diye ekledim. Sayfa linki de var. Ayni sayfada bir kac tane de Pure Sine Wave Inverter semasi var. Hatta en sondaki 555'li olan inverter semasinda10K'lik bir pot "output Sine RMS adjust" olarak etiketlenmis.Bu sinus degil kare dalga. Fakat arkadasin denemek istedigi uygulamalar icin karedalga sinus cok da onemli olmamali.
Evet bu çözer aslında benim de aklıma gelmişti sg3525 ile yapsam geri besleme de olur daha stabil çalışırdı ama mekanik yapmaya heveslendim.Verdigim isini kesin cozer diye eklemedim zaten, fikir olsun diye ekledim. Sayfa linki de var. Ayni sayfada bir kac tane de Pure Sine Wave Inverter semasi var. Hatta en sondaki 555'li olan inverter semasinda10K'lik bir pot "output Sine RMS adjust" olarak etiketlenmis.
Ben de onu soruyorum zaten, adam cikista nasil flamanli ampul calistiriyor diye. Eger ise yariyorsa bu konu icin bicilmis kaftan. @mehmetaliözdemir bana 50W bile yeter demsti. Gorunce o aklima geldi. Kapasitor olmamasi mosfet'i dc degil de pwm mantigiyla surmek icin sanirim. Kapasitor koysak surekli DC ile acik kalinca pert olur bence.Onune gelen devre tasarlarsa boyle olur. Filitre kapasitoru bile yok. Bu ayarli adaptorden akim asilabilirmisin?
10mA akim asilsan op basina koy.
Bu hafta sonu denemeyi dusunuyorum. Calistigi akim ve sureyi not alirim. Bakalim 50W gibi bir yukte 10 dk calisacak mi? PAhali olmayan bir mosfetle deneyecegim tabii.O videoda lambayi bir kac saniye kisik sekilde yaksin bakalim.