Vestel Led TV Besleme kartı arızası

Öğretmen27

Aktif Üye
Arıza : Vestel led tv 55UD8200 stand bye ışığı yok.
Aarkadaşlar kolay gelsin. 17IPS72 besleme kartına sahip vestel 55UD8200 TV stand bye ışıgı yanmıyor. Ölçümlerde 12 v stand bye voltajının gelmediğini gördüm. Kartta yanık yok şişik kondansitör yok. Çıkıştaki diyotlar kısa devre değil. Blok kondansitörde 320 v var. Anladığım kadarıyla anahtarlama yapmıyor.
PFC Bölümünde FAN7529 1 nolu INV pinine votaj gelmediğini gördüm. Blok kondansitörden çıkan uç 3 adet seri bağlı 619 kohm dirençten geçtikten sonra bu entegrenin INV ucuna geliyor. Seri bağlı 619 kohm 3 direnç açık devre olmuş. Bunları değiştiricem ama PFC çalışmıyorken de stand bye konumundayken 12 v stand bye voltajı çıkması gerekiyor.
12V stand bye sorunu çözdükten sonra PFC katındaki de dirençleri değiştireceğiz zaten PFC bölüm start aldıktan sonra aktifleşiyor bildiğim kadarıyla.
Yardımcı olursanız birlikte inşallah çözeriz.

Ekler

• vestel_17ips72r3_sch.pdf
    124 KB · Görüntüleme: 9
  • PFC.jpg
    PFC.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 7
Burada stand bye voltajının çıkması için PFC nin aktif olması mı lazım? Aşağıda şemadan aldığım bir bölümde FAN7529 entegrenin out ucu GATE PFC FQ PF9N50C mosfeti anahtarlayıp 400 V çıkmasını sağlıyor. Kartta da zaten 400 V çalışması gerekiyor.

Ekler

• PFC 2.jpg
    PFC 2.jpg
    94.5 KB · Görüntüleme: 6
FAN7529 un Vcc beslemesi nereden geliyor? Eğer 12V stand by dan geliyor ise öncelikle 12V stand by ın çalışması gerekiyor demektir.

Görebildiğim kadarıyla devre önce 12 V bekleme voltajını üretiyor. Buradan da 5 V bekleme voltajı üretliyor. 12 V bekleme voltajı yoksa, öncelikle bu sorunu gidermek lazım. Ben çok ihtimal vermiyorum ama aşağıdaki diyotların öncesinde herhangi bir AC voltaj varsa, diyotlar gitmiştir.

1731065463950.png

Burada bir sorun göremiyorsan FA6A30N entegresinin arızalı olma ihtimali yüksek. Ya da Q3 mosfet arızalı olabilir.

Görebildiğim kadarıyla devre önce 12 V bekleme voltajını üretiyor. Buradan da 5 V bekleme voltajı üretliyor. 12 V bekleme voltajı yoksa, öncelikle bu sorunu gidermek lazım. Ben çok ihtimal vermiyorum ama aşağıdaki diyotların öncesinde herhangi bir AC voltaj varsa, diyotlar gitmiştir.

37963 eklentisine bak

Burada bir sorun göremiyorsan FA6A30N entegresinin arızalı olma ihtimali yüksek. Ya da Q3 mosfet arızalı olabilir.
Cevap için teşekkür ederim. Diyotları kontrol ettim yine ederim. Mosfetler de sağlam gözüküyor. Oradaki AC voltaja bakayım eğer yoksa dediğiniz entegreyi kontrol edeyim.
Sercan Bey PFC starttan sonra aktif oluyor değil mi? Orayı anlayabildiniz mi?
Anladığım kadarıyla sistem 400 V ile aktif oluyor. Eğer 400 V tan sonra stand bye voltajı üretiliyor ise PFC katı stand bye voltajı için şart oluyor gibi anladım.. Çünkü PFC aktif olmadan Blok Kondansitörün bacağında 320 V var.

Aksine PFC sadece televizyon açıkken çalışıyor. Stand by da PFC susuyor. TV kapalı iken PFC nin çalışması hem anlamsız hem gereksiz güç harcaması demek.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,876
Üyeler
2,783
Son üye
atakanbora

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back