Warning.. !

Evet Haklısın.

Önüne 5 tane ne koyu deney yapayım anlamadım.
TİRYAK.
endüktif yük sür,
kapasitif yük sür,
reziztif yük sür.

bu yükleri sıra sıra MOC driver, pot, AC-on/off şeklinde kontrol et olmsuzluklar yaşadığında tekrar tekrar dene düzeltmeler yap.
bu şekiled hep triyak telef edersin.

Yaptın ben şahidim.
Tüm elemanlar sağlam devrede aynıysa triyak patatestir bence. Özdisandan alıp denemek lazım. Benim tl072 işine döndü bu. Çeşitli elektronikçilerden toplamda 20 tane almıştım. Hepsi patatesti. Sonra özdisandan aldım çözüldü sorun.
Benzer şekilde ben de motorobitten tip42 ve çeşitli L78xx-L79xx regülatörler aldım. 78 serisi ve tip42'lerin bacakları ve soğutucu başları resmen tenekeydiler. 79 sersinin neredeyse yarısı kadar kalınlıktalar. Birinde pas bile var, texasın logosu çarpık. direnc.net'ten aldıklarım en azından fiziksel olarak iyi duruyorlar. Özdisan fiyat farkını hakediyor, diğerlerinin fiyatları sahte ihtimali yüksek ürün için çoğu üründe yeterince düşük değil.

Benzer şekilde ben de motorobitten tip42 ve çeşitli L78xx-L79xx regülatörler aldım. 78 serisi ve tip42'lerin bacakları ve soğutucu başları resmen tenekeydiler. 79 sersinin neredeyse yarısı kadar kalınlıktalar. Birinde pas bile var, texasın logosu çarpık. direnc.net'ten aldıklarım en azından fiziksel olarak iyi duruyorlar. Özdisan fiyat farkını hakediyor, diğerlerinin fiyatları sahte ihtimali yüksek ürün için çoğu üründe yeterince düşük değil.

Farnellden Onsemi 78xx serisi almıştım. Soğutucu kısmı çok inceydi..

Bilinmeyen tedarikçilerden alınan ürünler sahtede olabilir elbette. Ama o eski kalın parlak üretimler her seride yok. Örneğin Farnellden aynı marka bdx33 - bdx34 aldınız. Birisi parlak birisi soluk renkte gelebiliyor. Belki üretim şartları gereği veya üreticinin takdiri böyle.

F7857437-01

Bendeki , bt139 lar parlak :) ama sahte olma ihtimali her zaman var tabiki.. direnc.netten alınmış ürün.

Bendeki , bt139 lar parlak :) ama sahte olma ihtimali her zaman var tabiki.. direnc.netten alınmış ürün.
Oradan 2 ay önce 20 adet bt139 aldım. Hepsi ilk çalıştırmada patladı. Daha sonra daha güvenilir bir yerden aldım. Çalışıyor gibiler ama belirsiz zamanlarda arıza yapıyorlar. Onlarda sıkıntılı anlaşılan...

Oradan 2 ay önce 20 adet bt139 aldım. Hepsi ilk çalıştırmada patladı. Daha sonra daha güvenilir bir yerden aldım. Çalışıyor gibiler ama belirsiz zamanlarda arıza yapıyorlar. Onlarda sıkıntılı anlaşılan...
O yüzden, garanti için 2 adet bağlıyorum. Hadi şimdi kaliteli yer diye aldım bir sonraki seri bozuk gelirse devre de elimde kalır.

Evet, sonuç olarak Chatgpt nin de yardımı ile, BT139 lara elveda ediyoruz ve BTA serilerine geçiyoruz. BTA12 ile bile 550W motoru çok rahat şekilde kontrol edebiliyoruz. Ama BT139 ile motor haraket bile edemeden patlama yaşanıyor. Chatgpt nin dediğine göre, BTA serileri BT serilerine göre açılıp, kapanma süreleri daha hızlı imiş. Ve bir kaç parametre olarak daha iyi dedi ama onları açıklamadı.

Ha bu arada düzeltme, 2adet BT139 ile de bir süre sonra bomba gibi patlama yaşanıyor.

Dünden bu yana, ve bu chat gpt nin dediğine göre BT139/8A diyor kendisi. bilmiyorum ne kadar doğru.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back