whatsapp yeni kullanım şartları komedisi

İyi de o firma casusluğu yaparken, programın adını casus.exe yapıp database adını da casus_verileri.db yapmıyor.

Kim demiş! Eğer yanlış hatırlamıyorsam Windows 95'de backdoor.dll isimli bir dosya vardı. :katil1:


Hatta yazılımcılar bazı şeyleri gizlemeyi oyun gibi göstersede, bunun bir araştırma konusu olması da gayet mümkün...

 
Kimseden ses çıkmayınca iyice arsızlaşmışlar demekki o zamanlar
 
Gecenlerde actigim SSD konusu vardi, 1 TB SSD 900 Tl diye. Bu SSD'yi aramayi Android telefondan Trendyol'un programindan yapip vermistim siparisi. Yani o SSD'yi herhangi bir arama motorunda aratmadim, tamamen Trendyol icinde gezerken kazayla bulmustum. Hatta Trendyol'un icinde en ucuz SSD'leri getir dedigimde satici kendi olmasina ragmen gostermiyordu. Daha sonra PC icindeki Edge tarayicidan foruma girip konusunu acmistim. SSD lİnkinide Trendyol sitesine girip alis verislerimden bulup atmistim buraya.

O alisveristen sonra PC'de surekli ayni marka model SSD'nin reklamlari geliyor. Yani ne Bing ne de Google'da arama yapmadim. Ne PC'de ne de Android'de. Buna ragmen Edge keylogger olarak yazdigim her seyi takip edip ispikliyor Bing'e. Devletler ne yaparsa yapsin adamlar satin aldigimiz donu dahi takip ediyorlar. Gizlilik diye bir sey yok. Telefonlardaki durum PC'den daha vahim. Kullandigimiz klavye programlari genelde isletim sisteminin varsayilani. Bunlarin keylogger olarak calistigini ispat etmek imkansiza yakin.

Su an aldigim ekran goruntusunu ekliyorum. Yine bir iki gun once tip tinner hakkinda konusmustuk bir konuda. Orada da sadece linklere tiklayip aliexpress icinde arama yapmistim. Ekran gorunstusu Bing'in, daha dogrusu Edge'nin homepage'i. Orada tip tinner reklami geliyor.

1.jpg
 
Son düzenleme:
Snowden isimli filmde bu konu ve daha fazlası işleniyor. Eski ama çok güzel bir filmdir.
 
İbretlik durum:

Visual studio xx sürümü community edition indirmeye karar verdim. eskiden offline setup, iso oluyordu artık yokmuş. Ufak bir exe iniyor, parametre girilerek asıl indirmeyi o başlatacakmış

Ne güzel düşünmüşler, sadece istediğimiz bölümleri seçeceğiz (c# mesela) hızlıca inecek ve kurulacak diye düşündüm. Sonra parametre neymiş diye bakacak oldum dil seçiyoruz hepsi o. Türkçe mi olsun ingilizce mi? pöhh. dedim vaz geçtim

Umarım ben yanlış anlamışımdır aslında çok parametre ve seçenek vardır. Bu exede bit yeniği yoktur.
 
  • Şaşkın
Reactions: nt
İbretlik durum:

Visual studio xx sürümü community edition indirmeye karar verdim eskiden iso oluyordu artık yokmuş. Ufak bir exe iniyor, parametre girilerek asıl indirmeyi o başlatacakmış

Ne güzel düşünmüşler, sadece istediğimiz bölümleri seçeceğiz(c# mesela) hızlıca inecek ve kurulacak diye düşündüm. Sonra parametre neymiş diye bakacak oldum dil seçiyoruz hepsi o. Türkçe mi olsun ingilizce mi?

Umarım ben yanlış anlamışımdır aslında çok parametre ve seçenek vardır. Bu exede bit yeniği yoktur.
Bit yeniği kısmına bir şey diyemem ama artık çoğu uygulama böyle. Chrome böyle mesela ya da matlab. Seneler önce matlabı 2-3gb indiriyorduk sonrasında kurarken toolboxları çekiyordu diye hatırlıyorum, artık ufacık bir şey indiriyorsunuz kendisi başlatıyor bütün indirmeyi. Belki ücretli olanlar için crack in önüne geçmek üzerine kurgulanmış bir durumdur.
 
Çok farketmiyor kurulumun msi ile mi yapıldığı, full kurulum olan exe mi yoksa minimal exe mi. Her durumda çalışan setup programı, FULL YETKİ ile çalışıyor. O anda casusluk yapmasa bile, sistemde gereken bütün arka kapıları açabilir, root kitleri kurabilir. Windows için böyle şeyleri fazla düşünmemek lazım :)

Ama ben asıl visual studio'yu kaldıracağım zaman çok tepemi attırmıştı. Uninstall'ı çalıştırdım, kaldırmak için birkaç tane program kurmam gerektiğini söyledi. Sonra da "size kolaylık olsun, ben kuruvereyim" diye de dialog box çıkardı :mad: Neyseki sonra sistemde USB sorununu yaşadım ve sıfırdan formatlayıp tekrar kurdum. Bir daha kesinlikle visual studio kurmam.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,835
Mesajlar
99,527
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top