Window XP Türkçe Dil Desteği

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,212
Bir oyun bilgisayarının ekran kartını değiştirmem gerekiyor. Oyunu kodlarken sanırım başka ekran kartı kullanılmasını engellemiş bu çinliler.
Yeni ekran kartı taktığımda oyun başlamıyor. Ve maalesef Windows XP de tamamen çince. Türkçe ve İngilizce eklemeye çalıştım ve hatta ekledim de ama bir türlü dili değiştiremedim. Yine tahminim bu çinliler dilide değiştiremeyelim diye ayarlar ile oynamışlar.

Windows XP eski olduğu için microsoftta dil desteği bulamadım. İnternette aramaya devam ediyorum ama daha kısa yoldan destek olabilecek var ise sevinirim.
Belki bir öneri, belkide arşivinde olan vardır. Eskiden dil dosyaları vardı, yükleyince direk herşeyi kendi ayarlayıp karşına dil değişmiş olarak geliyordu, öyle birşey arıyorum açıkçası.

Ayrıca oynanmamış orjinal Windows XP ye de ihtiyacım var. Dil olayını aşamazsam sıfırdan XP kurup oyunu içine aktarmayı denemek istiyorum.

20221202_210522.jpg
 
Kamerayı doğrulttuğun yazıyı tercüme eden cep telefonu uygulamaları var. Onlarla mevcut Çince XP de belki yolunu bulabilirsin.
 
Kamerayı doğrulttuğun yazıyı tercüme eden cep telefonu uygulamaları var. Onlarla mevcut Çince XP de belki yolunu bulabilirsin.
Bende vardı adını unuttum. Hemde google'ın uygulamasıydı galiba. Telefon eskidi artık, hem yer kalmadı hemde ram yetmiyor diye silmek zorunda kalmıştım.
 
Haber verin.
CD den çıkartacağım.
Yarın olur ancak
Dvd formatı mı, ıso formatı mı belirtin ?
Antalyada isen elden verebilirim.
Voltanın linklerden el değmemiş bir sürüm buldum ve yükledim. Oyun yazılımınıda entegre etmeyi başardım.
Eğer yarın cihaza bağladığımda bir sorun çıkmazsa problemi çözmüş oluyorum. Destekler için topluca teşekkür ederim.
 
El değmemiş Windows sürüm ne demek? Maaüstünde sadece çöp kutusu olan sürümmü oluyor?
 
El değmemiş Windows sürüm ne demek? Maaüstünde sadece çöp kutusu olan sürümmü oluyor?
Aslında ilk başlarda çok iyi niyet ile başlamıştı bu olay. İnsanlar işletim sistemi kurduktan sonra saatlerce güncelleme indirmekten bezmişti.
Bu durum bazı kullanıcıların çözüm üretmesine sebep oldu. Güncelleme dosyalarını microsofttan manuel olarak tek tek indiren kullanıcılar, bu güncelleme dosyalarını windowsa entegre etmenin bir yolunu buldular. Bu sayede windows kurulduğunda güncel olarak hazır geliyordu.

Daha sonra kullanıcılar "madem windowsa bir şeyler gömebiliyoruz, neden çok kullanılan programlarıda gömmeyelim? " dediler ve iş bu noktada çığrından çıkmaya başladı.
Bir ara öyle azıtmışlardı ki windowsu kurduğunda winamp, vlc player, winrar, ofis, photoshop vs. bir kullanıcının ihtiyacı olabilecek her şeyde beraberinde el değmeden kuruluyordu.

Kulağa hoş gelsede bu harici programları windowsa gömenler mutlaka işletim sistemi yerel dosyalarına zarar veriyorlardı. Ayrıca kurulu gelen programların zaman içinde güncellenmesi gerekiyordu.

Tüm bunların dışında bu programaları işletim sistemine gömen kişinin iyi niyetinden emin olamıyoduk. Aynı kişi belkide bize çaktırmandan trojan, worm gibi virüsleride yerleştirerek kendine açık kapı bırakmış olabilirdi. Bu yüzden kısa zaman içinde insanlar "el değmemiş, orjinal" gibi kelimeler kullanarak işletim sistemini aramaya başladı. En saf sürüm eğer tarihi geçmedi ise microsoftun sitesinden zaten indirilebiliyor günümüzde. Eskiden böyle bir şey de yoktu. Ürün anahtarın filan yoksa öyle kafana göre girip microsofttan işletim sistemi indiremiyordun.
 
mutlaka işletim sistemi yerel dosyalarına zarar veriyorlardı. Ayrıca kurulu gelen programların zaman içinde güncellenmesi gerekiyordu.

Tüm bunların dışında bu programaları işletim sistemine gömen kişinin iyi niyetinden emin olamıyorduk.
Aynı kişi belki de bize çaktırmandan trojan, worm gibi virüsleri de yerleştirerek kendine açık kapı bırakmış olabilirdi.
Kesinlikle doğru,
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,581
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top