Windows un Silemediği Dosyaları Silen Program

Bahsi geçen dosya masaüstünde ki silinmeyen bir dosya ise winrar ilede silebilirsiniz. Bilgisayaranızda winrar'ın yüklü olduğunu varsayıyorum. Silmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp arşive ekle diyorsunuz. Daha sonra aşağıda ki görselde gösterdiğim şekilde arşivleme sonrasında dosyaları sil diyorsunuz. Silemediğiniz dosyaları bu şekilde silebilirsiniz.

20611 eklentisine bak
silemediğimiz dosya çoğu zaman o an çalışıyor olduğu için silemiyoruuz.

çalışırken winrar da silemez galiba ilk defa duydum denemek lazım

silemediğimiz dosya çoğu zaman o an çalışıyor olduğu için silemiyoruuz.

çalışırken winrar da silemez galiba ilk defa duydum denemek lazım
Eğer ki çalışıyorsa görev yöneticisi ayrıntılardan işlemi durdur dedikten sonra yaparsanız kesin olarak siler. Benimde masaüstümde bazen silinmeyen dosyalar oluşuyor bu şekilde siliyorum.

Bahsi geçen dosya masaüstünde ki silinmeyen bir dosya ise winrar ilede silebilirsiniz. Bilgisayaranızda winrar'ın yüklü olduğunu varsayıyorum. Silmek istediğiniz dosyaya sağ tıklayıp arşive ekle diyorsunuz. Daha sonra aşağıda ki görselde gösterdiğim şekilde arşivleme sonrasında dosyaları sil diyorsunuz. Silemediğiniz dosyaları bu şekilde silebilirsiniz.

20611 eklentisine bak
Denendi ve silemedi
Unlocker ın çalışan versiyonunu buldum Sil dedim."Silinemedi ancak bir sonraki bootda silinmesini istiyormusun" diye sordu .Boot ettim klasör yine orda duruyor.Sanırım formatlasam bile silinmeyecek :)

Bu arada PC nin açılmaması diye bir konu yok PC açılmasa nasıl bu programları deneyebilirim.Sorun harici harddiskteki bir klasör

Son düzenleme:
Denendi ve silemedi
Unlocker ın çalışan versiyonunu buldum Sil dedim."Silinemedi ancak bir sonraki bootda silinmesini istiyormusun" diye sordu .Boot ettim klasör yine orda duruyor.Sanırım formatlasam bile silinmeyecek :)

Bu arada PC nin açılmaması diye bir konu yok PC açılmasa nası bu programları deneyebilirim.Sorun harici harddiskteki bir klasör
Harici hard diskteki bir klasörse üzgünüm ama silinmiyor benim o şekilde çöpe giden çok fazla diskim ve usb belleğim oldu salt okunur hatası veriyor biçimlendirmiyorda çözümü bulursanız eğer bizimlede paylaşın lütfen

Bootable ubuntu usb ile ubuntuyu kurmadan çalıştırıp hariciyi bağlayıp deneyebilirsin. Bana bu yöntem işe yarar gibi geliyor. Ubuntu iso'sunu usb'ye yazdırmak için şu programı kullanabilirsin: Balena Etcher

Son düzenleme:
Konuyla ilgili olduğunu düşünerek KLASÖRÜ HIZLI SİLME YÖNTEMİNİ paylaşmak istedim.
Bir klasörümüz içinde çok sayıda dosya olsun. 500 adet?
Bazısı salt okunur, bazısı başka bir şey. Klaösrü silmek istersek uzun sürer ve bazı dosyalar için ayrı ayrı onay ister.

Kısaca bir cmd dosya yapıyoruz.

Üzerine sürüklenen klasörü ufak bir onay mesajı alarak hızlıca siliyor.

Not: İçinde kullanımda olan dosya varsa klasörü silemiyor

Adı Dir_sil.cmd olsun
Dosya içi aşağıdaki gibi
Kod:
@echo Dikkat !
@echo %1
@echo tamamen silinecek !
@echo iptal icin bu pencereyi kapat. Silmek  için enter.
pause
@rd /s /q %1

Son düzenleme:
Amaç dosyaları tamamen silmek değil

Burada yeterince anlaşılamayan bir durum var
Silinemeyen inatçı dosya parçacıkları Windows sistem dosyaları üzerine yazılır.
Silmek istediğinizde, Windows sistem dosyası olduğu için izin vermez.

Amaç zararlı yazılımları kaldırırken sistem dosyalarına zarar vermemektir
Zararlı yazılımları silerken Windows dosyaları da silinip tekrardan Windows un açılmadığı çok olmuştur.
Çözüm önerilerinin bu duruma göre yapılması uygun olur .

Terminalde şunu dene:

Kod:
C:\Users\ta> runas /user:administrator cmd

Bunu yapınca senden administrator şifresini isteyecek. Girdikten sonra da sana bir administrator komut satırı penceresi açacak. Orada artık sorgusuz sualsiz herşeyi silebiliyor olman lazım.

Eğer Windows'da en yetkili hesap olan administrator hesabı ile o dosya silinemiyorsa, o zaman onun silinmemesi için çok iyi bir sebep vardır. Bu konuda çok acımasız olan Linux'ta bile root'un yapabileceklerinin bir sınırı vardır. Bazı dosyaları root da silemez. Mesela diyelim bir server'deki bir dizini NFS ile mount ettin. Sonra da root kullanıcısı olarak bu mount dizinini silmeye kalktın. Sistem izin vermez ve root un isteği reddedilir. Neden? Çünkü geri dönülemez veri kaybı ile sonuçlanabilecek bir işlem.

@posta eğer benim konuya ilgili cevap yazıyorsanız:
Konunun windows dosyalarıya,yada windows klasörünün altındaki sistem dosyalarıya ilgili değil,harici diskte kululmuş bir programın bir sürü alt klasöründeki 16 tane dosya. En az 4 tane yöntemle silinmeye çalıştım hiçiri silmedi.Kilitlemeyi açan programlarda "Kilitli dosya bulunamadı" diyor.
Ayrıca buradaki hemen herkez dosyaların Attribute seçeneklerini değiştirmeyide biliyordur.
Kişierdeki bu "Tam anlatamadım sanırım ", "Yeterince anlaşılamadım " şablonlarından sıkılıyorum.
Sorduğum soru quantum mekaniği sorusu değil. Titan uydusuna da chalenger göndermiyoruz.
Varsa çözümü "Aha şu videodakini uygula olur " denir olur biter.

@Omega

Sıkılmanıza gerek yok. Bilgi paylaşıyoruz.

Örnek : Norton, Chrome, avast vs. vs .kurduğunuz gibi kaldıramazsınız. Yukarıda anlatmak istediğim bu .
Size lazım olmayan bilgi, konuyu okuyan başka birine faydası olabilir.

Dizinden dosya silinemiyorsa;
Dosyaları koruyan kilitleyen,kilit atan, sildirmeyen başka yazılım vardır.
Ram de devamlı çalışan Başka yazılımla ilişkilendirilmiştir.
İstediği formata çevirip kilitlenmiştir.
Veya Dosyaların yapıları bozulmuştur, Windows tarafından tanınmayacak haldedir.
Registry de, dizinde, diskin o bölgesinde hata vardır vs vs ..

En mantıklısı diskteki önemli dosyaları başka bir ortama alıp.
Diski formatlama...
.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back