athenas0arrows
Aktif Üye
Az yer kaplayan ve üzerinde fazla iş gerektirmeyen anahtarlamalı güç kaynağı kutulamak ve üstünde biraz değişiklik yapmak istiyorum kart boyutları itibarı ile gayet ufak üzerinde xl4015 kullanılmış
üzerinde ana karta vida ve distans ile monte edilmiş volt-amper metreside mevcut
güç verip akım çekmeye başladığımda akım trimpotunu fazla kısmışım cc moduna geçti ve ledi yaktı display bu şekilde 4 digit olan displayın son digitleri V ve A harflerine ayrılmış modülün özelliklerinde cv/cc modlarını destekliyor
ilk gözüme çarpan xl4015 in birkaç dakikadan sonra 40 dereceyi geçmesi yanındaki ss54 shoctky diyot ile xl4015 i soküp soğutucu üstünde monte etmeyi düşünüyorum ss54 yerine montajı kolaylaştırmak için mospec s20c40c takmayı düşünüyorum soğutucu olarak ise pasif olacağı için işlemci soğutucusunun aluminyum bloğunu kullanmağı düşünüyorum xl4015 ,ss54 ve s20c40c nin datasheetlerini ekliyorum
eklemek istediklerim:
-cv ve cc ledlerini ön panele almak
-otp ( over temperature protection ) aşırı sıcaklık koruması eklemek normalde burda ki fikrim fan koymak şuanlık sadece 45 dereceye gelinde led ile uyarı vericek
-çıkışı kapatıp açmak (korad ka3005d' de deki gibi)
- 10k trimpotları çıkartıp ön panele 10k ve 1k pot ile hem fine hem coarse şekilde 2 pot eklemeyi düşünüyom
ön panel yerleşimini ise bu şekilde yapmayı düşünüyorum
önerileriniz yada şurayı böyle yapabilirsin dediğiniz fikirleriniz var mı
üzerinde ana karta vida ve distans ile monte edilmiş volt-amper metreside mevcut
güç verip akım çekmeye başladığımda akım trimpotunu fazla kısmışım cc moduna geçti ve ledi yaktı display bu şekilde 4 digit olan displayın son digitleri V ve A harflerine ayrılmış modülün özelliklerinde cv/cc modlarını destekliyor
XL4015 Teknik Özellikleri:
- Giriş voltajı: 5V-32V
- Çıkış voltajı: 1.27V-30V
- Çıkış akımı: ayarlanabilir maksimum 4A
- Dönüşüm verimliliği:% 95 (en yüksek)
- Anahtarlama frekansı: 180KHz
- Çıkış dalgalanması: 50mV (maks.) 20M bant genişliği
- Çalışma Sıcaklığı: -40 ° ila + 85 °
ilk gözüme çarpan xl4015 in birkaç dakikadan sonra 40 dereceyi geçmesi yanındaki ss54 shoctky diyot ile xl4015 i soküp soğutucu üstünde monte etmeyi düşünüyorum ss54 yerine montajı kolaylaştırmak için mospec s20c40c takmayı düşünüyorum soğutucu olarak ise pasif olacağı için işlemci soğutucusunun aluminyum bloğunu kullanmağı düşünüyorum xl4015 ,ss54 ve s20c40c nin datasheetlerini ekliyorum
eklemek istediklerim:
-cv ve cc ledlerini ön panele almak
-otp ( over temperature protection ) aşırı sıcaklık koruması eklemek normalde burda ki fikrim fan koymak şuanlık sadece 45 dereceye gelinde led ile uyarı vericek
-çıkışı kapatıp açmak (korad ka3005d' de deki gibi)
- 10k trimpotları çıkartıp ön panele 10k ve 1k pot ile hem fine hem coarse şekilde 2 pot eklemeyi düşünüyom
ön panel yerleşimini ise bu şekilde yapmayı düşünüyorum
önerileriniz yada şurayı böyle yapabilirsin dediğiniz fikirleriniz var mı