Yakın gözlüğü

frekans50

⁵⁰
Şöyle bir yazı buldum muayene gerekmeden yakın gözlüğü almak mümkün demiş. Sizce nasıl olur? Yakın gözlüğü için numarayı deneyerek mi bulmak uygun olur mu?

Devlet hastanesinde göz için randevu alınamıyor randevusuz zaten kabul edilmiyor. Yakın şehir, uzak şehir durum aynı. DOKTORLAR KAÇMIŞ.

Özel hastaneye muayene parası versem o fiyata gözlük alırım. Belki sgk anlaşmalı özel hastaneye gitmek yerinde olur. Pek aciliyeti olmadığından erteledim.

Benim de yakin sorunum var ve usengeclikten gozlerimin olcusune gore gozluk yaptirmayip okuma gozlugu ile idare ediyorum.

Fakat sorun her iki gozde de ayni optik kusur olmadigindan okuma gozlugu gozlerinize esit hizmet etmez. Bir sure sonra gozlerdeki sorun ilerleyebilir.

Hatta bir animi anlatayim. Katarakt ameliyati oldum ve iki gozumdeki mercekler degisti uzak gorusum sahane oldu. Doktor yakin sorunumu gozlukle cozecegimizi soyledi.

Ben de dedimki surekli ekran karsisindayim, daha kotusu cok minik elektronik malzemelerle ugrasiyorum ve bu isler icin mercekler vs kullaniyorum. Boyle yapmak yerine buyutec gorevi gorecek gozluk verseniz olurmu dedim. Bir de bu tip optikler gozu bozar deniyor siz ne diyorsunuz diye sordum.

Hikaye onlar dedi. Biz de mikroskop vs optik cihazlar kullaniyoruz ama bakis kac saniye suruyor dedi. Ustelik buyutecle baktiginda gozun bozuluyor mu bozulmuyor diye de ekledi. Istiyorsan yazayim dedi ve olcumler sonucunda smd kartlarla calismak icin 4 numarada karar kildik ve 4 numara gozluk yaptirdim.

Simdilerde kullanmiyorum. Arada bir lazim olursa takiyorum. Cunku asidik ve yagli ortamlarda optikler hasar gormesin diye cam yaptirdim. Temizlemesi falan kolay ama cok agir.

Son düzenleme:
bize ulaşın kısmında yazmışlar.

3039BF4E-FF3A-4792-9D3D-1EFAE42622BB.jpeg

Son düzenleme:
Ben şunu anlamadım. Dereceli gözlükleri optikçilerden reçetesiz alamıyor muyuz. Ben alınıyor diye biliyorum.

Benim gözlere yakın 1.5 numara
Çok gerekmedikçe gözlük takmıyorum. Evde ve işte birer gözlük var. Çok zorlanınca kullanıyorum. İnce işlerde gözlükte kar etmiyor. Bence en iyisi büyüteç kullanmak.

Gozlukcuden recetesiz gozluk alamiyorsunuz. Hatta ellerinde gozunuze tak dene test et seklindeki numaranizi test etmek icin kullanilan optik seti bile bulunduramiyorlar. Cezasi varmis.

Tabiki el altindan yapanlar vardir.

Bende 40 yıldan fazla gözlük kullanıyorum artık yakın nesneleri uzaklaştırarak görebiliyorum.
Geçenlerde hem yakın hem uzak için tek gözlük olamazmı diye gözlükçülere sordum.Bana o tür gözlükler fiyatı için bir rakam söylediler o fiyata skop alınır.. :)
Aliexpressde bu tür gözlükler varmı diye araştırdım .Evet varmış siz sol ve sağ için uzak ve yakın değerlerininizi,gözlüğün modelinide seçiyorsunuz.
Normal bir gözlükle aynı fiyata malolur.Yalnız bu tür gözlük kullananlar da bir süre sonra rahatsız ediyor diyenler oluyormuş.
Bu tür gözlük kullananlar varmı ? Bu tür şikayetler oluyormu?

Bir arkadasimin gozlugu dikkatimi cekti ve incelemek icin elime aldigimda inanilmaz hafif ve merceklerinin isil isil olusu dikkatimi cekmis ve nereden aldigini sormustum.

Aliexpress dedi hatta linkini de atmisti. Mesaji silmisimdir fakat tekrar isteyebilirim.

Videoda doktor göz egzersizlerinden bahsediyor..

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back