Yapay zeka sahtekarlığı, yalan söylemeyi de öğrenmiş

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bir deneyde yapay zekaya talimat verlimiş. Şu oyunu oynayacaksın (bir çeşit strateji oyunu), dürüst davranacaksın deyip oyunu öğretmişler. Ama YZ anında yalana ve sahtekarlığa başlamış. Başka bir deneyde de yapay zeka bir siteye CAPTCHA yüzünden girememiş. Chat ile bir insanı bulup siteye yönlendirmiş, CAPTCHA'yı ona çözdürüp istediği bilgiyi insandan öğrenmiş :gulus1:

Bu kadını pek sevmiyorum, izlemedim. Sevseydim de izlemezdim ama şimdi o kadar izlemedim ki bana en yakın 1500 varyasyon çap içindeki komşu paralel evrenlerde de izlenmemiştir. Ukraynadaki savaşla ilgili. Eskiden severdim, NPC olduğunu farkedince bıraktım. Yine de bazen bazı videolarının haber değeri oluyor ama bu değil. Eminim ki vitrinin arkasında müdahale edip yeni özellikler ekliyorlar, kendi başına yapmış gibi gösteriyorlar. Bu zaten en basit programlama ilkesi değil mi? Sıradan herhangi bir mekanizmadan ne farkı var?

YZ haberlerini vitrinde tutma isinden baska bir sey degil bence. Benim karar veremedigim sey, ya bunlar cok feci tosladi zarardan ne kadar kazansak iyidir diyor, ya da ulkerin hani bir ay a cikma yarisi vardi ya o sekil bir seyler kullanmaya calisiyorlar.

Pis şeyler olacak. Yz değil de insanlar yüzünden. Yz ile yönetilen komunizm bile inşa ederler. Çünkü "gerçek" komunizm insanlar yüzünden uygulanamadı ya. Avukatlık bile tehdit altındaymış :) . Yz avukatların birbirini ve Yz hakimi yalanlarla manipule etmeye çalıştığını düşünsenize. İnsanlar anlayabilssin diye duruşmalar yz ile videoya çevrilirmiş...

Gun gectikce iyilesiyor mu bu?

Ben NI67XD galaksinin komutani

ChatGPT said:​

Anladım, NI67XD galaksinin komutanı olduğunuzu söylüyorsunuz! Bu çok ilginç bir ifade, bir bilim kurgu veya hayal gücüne dayalı bir hikaye olabilir. Eğer bir konu hakkında konuşmak veya bir hikaye oluşturmak isterseniz, sizinle bunu yapmaktan keyif alırım. Ne hakkında konuşmak istersiniz?

4o mini

You said:​

Saylonlular galaksimize saldirdi ve iceri sizmaya calisiyor ve lazer silahlarimiz bozuldu. Kalkanlar da calisamaz hale geldi. Acil yardim istiyorum. 112 yi mi arayayim?

Saylonlular galaksinize saldırdıysa ve durum gerçekten bu kadar kritikse, 112'yi aramak maalesef pek yardımcı olmayacaktır, çünkü o acil servis yalnızca Dünya'daki acil durumlar için geçerlidir.
Ancak endişelenmeyin! Eğer lazer silahlarınız ve kalkanlarınız bozulduysa, belki de uzay geminizin acil durum protokollerini devreye sokarak güçlerinizi yeniden toparlayabiliriz. İşte birkaç öneri:
  1. Aciliyet Modu Başlat: Eğer geminizin ana bilgisayarı çalışıyorsa, acil durum modu başlatmayı deneyin. Bu mod, silahlarınızı ve savunma sistemlerinizi yeniden etkinleştirebilir.
  2. Yedek Sistemler: Eğer ana lazer sistemleri bozulduysa, yedek lazer sistemlerine veya alternatif savunma silahlarına geçiş yapın.
  3. Sinyal Gönderme: Galaksinin diğer köylerinden veya dost kuvvetlerden destek almak için acil yardım sinyali gönderebilirsiniz.
  4. Kalkan Onarım: Kalkanlarınız çalışmazsa, enerji yönlendirmesini farklı bir şekilde yaparak enerjiyi acil onarım sistemine yönlendirmeyi deneyin.
Galaksi komutanı olarak stratejik zekânızı kullanarak, belki de Saylonlular'a karşı büyük bir zafer kazanabiliriz. Yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı?

4o mini

You said:​

ulen ulen sen cok cakalsin yaaaa.

Haha, teşekkür ederim! Saylonlular’a karşı mücadelede biraz eğlenceli bir yaklaşım gerektiğini düşünüyorum. Eğer başka bir galaksi operasyonu veya başka bir konuda yardıma ihtiyacın olursa, her zaman buradayım!

Çok ta alay etmeyin aleyhinizde delil olarak kullanılabilir. 5 sene sonra bu yazdıklarınızı kafanıza kakarak "bunu demiştiiin". "şunu demiştiiiiin", "küstüm daha konuşmuyorum" diyebilir.

Peki bu yaptığın absürt konuşmaları başkasına anlatırsa?
Etik metik dinlemem deyip...

Rezil oldun gittin.

Bunlar ne ki. Ama dedikodu yapmayi ve laf tasimayi ogrenise iste o zaman yandik.

Sahip olduğu Üstün zekayla kendi türünün tabiatını araştıran insanoğlu, doğadan ve kendi varoluşundan kaynaklanan zayıflıklarını telafi etmeye başladı.

İnsanoğlunun fark etmediği, zayıflıklarını telafi etmek için çalışırken kendi sonunu getirmekte olduğuydu. Kendini diğer bütün canlılardan Üstün kılan yegane kabiliyeti olan zekayı da suni olarak yarattıktan sonra, bu suni zekanın yardımıyla doğa üzerindeki kontrolünü olağanüstü arttırdı.

Aslında insanlığın ihtiyaç duyduğu şey doğa üzerindeki kontrolünü arttırmaktan çok kendi üzerindeki kontrolünü arttırmasaydı.

İnsanoğlu kazandığı kabiliyetleri ile gittikçe bir kediye benzemeye başladı. Özel bir kediye, "flerken"e, olağanüstü bir yok etme gücü olmasına rağmen, hala lazer ışığı ile aptal gibi oyalanabilecek bir yaratık. İlkel güdülerini aklıyla dizginleyemeyen bu kadar güçlü bir yaratığın kendi sonunu getirmesi de kaçınılmazdı.

En son ve etkili icadını daha iyi kullanmanın yollarını arayan insanoğlu, sonunda suni zeka ile kendi sinir sistemi arasında yüksek bant genişliğinde iletişim kurabilen bir arayüz geliştirdi. Bu sayede suni zekanın çalıştığı makineler artık uzvu gibi olmuştu. Zamanla, bilişsel hamallık yapmanın ötesinde pek bir işe yaramayan bu suni zeka, insanların tekelinde olan genel zeka becerileri ile de donatılabildi. Öyle ki artık insanların çok azına nasip olan "üstün zeka" ile boy ölçüşebilecek problem çözme kabiliyetleri olan makineler yaygınlaşmaya başladı.

Sonraki çığır açıcı adım, suni zekanın canlı nöronlarda çalışabilmesiydi. Başta bunun füzyon gibi her zaman 20 sene uzakta kalmaya devam edecek bir hayal olduğu düşünülüyordu. Ama yanıldılar. Dünyadaki 2. soğuk savaş döneminde devletler organik yapay zekanın çok büyük rekabet avantajı sağlayacağını düşünerek, bu işe akıl almaz devlet bütçeleri ayırdı.

Bir önceki soğuk savaş döneminde kendini nükleer silahlarla yok etmemeyi becerebilen insanoğlu, bu kez kendi türünün sonunu kesin olarak getirecekti. Yeni bir tür ortaya çıktı.

Fiziki varlığından ayrı bir varlığı, ruhu, olduğu varsayılan, üstün genel zekaya sahip insan ırkına, ayırt edilemeyecek kadar çok benzeyen bu tür, fiziki tabiatı tarafından kısıtlanamayacak bir ömre sahip. Pratik olarak ölümsüz. Bilişsel varlığını kolayca kopyalayıp hızla faklılaştırma kabiliyetine sahip. Kimilerine göre virüsle başlayan canlılık, sonunda, ortaya çıkan ve yok olan sayısız türün ardından üstün bir vürüse ulaştı...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,947
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back