YDLidar OS30A derilik kamerası kütüphane arayışı

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Robota başladığım zaman forumdan bir arkadaşımın önerisiyle YDLidar OS30A derinlik kamerası aldım. Windows ile çalışan hazır prg var ama python kodu ile okumam gerekiyor. Bu yüzden kütüphane arıyorum. Kendi sitesinden ürünü kaldırmışlar. Github repoda bir kütüphane buldum ama derlerken sürüyle hata çıktı. Sonrasında ise görüntü aldım ama derinlik bilgisi elde edemedim.

Bu kamerayı kullanan forum üyesi varsa özellikle python kütüphanesi konusunda beni yönlendirebilir mi? Yardımcı olabilir mi?

1766235996294.png

Bu spesifik kamera hakkında bilgim yok ama intel in benzer spec deki kamerası ile aşırı benzer çalışıyordur, belki ufak değişiklikler ile çalışabilir. Bu opsiyonu değerlendirdiniz mi?

Proje bu konuda fazla ilerlemediyse, 3D Time-of-Flight sensörlere bir göz at derim. Konuya çok hakim değilim, ama bildiğim kadar LIDAR uzun mesafe söz konusu olunca kullanılıyor. Bir zamanlar bir proje için benzer bir problem ile karşı karşıya kalmıştım (mesafe 0 - 6m) ve LIDAR sensörlerin fiyatı nedeniyle Time-of-Flight sensörlere yöneldim.
Hatırladığım kadar: 2D yeterli ise, fiyatlar 3 veya 4 USD civarında. 3D'ler galiba ~ 8 USD idi. Ayrica ST'nin kendi sensörleri için uygun fiyata hazır dev-board'ları var. Örneğin SATEL-VL53L4CX.
Sanırım bu tür sensör için bol bol Python kod bulursun.

Lidar çevresel bir görüş sunuyor. Robotun dönüş ve geri gitme hareketlerinde geride engel var mı görmeyi sağlıyor.
Derinlik kamerası için ise elimdeki ürünü değerlendirmek istediğim için konuyu açtım.
Tof100 (vl53lx0) elimde bir tane var.

Forum istatistikleri

Konular
8,688
Üyeler
3,472
Son üye
XfceMsla

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back