oto elektroniği güzrl olur.Otomobil diye bir bölüm oluşturup altına şimdilik "Genel konular" diye bir alt bölüm mü açalım? Yoksa Elektronük bölümüne "Oto elektroniği" diye bir alt bölüm mü yapalım?
Otomotiv başlığı altında genel konular ve oto elektroniği nasıl olur? İçerik oluşursa zamanla da şekillenir...Otomobil diye bir bölüm oluşturup altına şimdilik "Genel konular" diye bir alt bölüm mü açalım? Yoksa Elektronük bölümüne "Oto elektroniği" diye bir alt bölüm mü yapalım?
Sercan ile aynı fikirdeyim. Elektronik altında "Otomobil Elektrik-Elektronik" bölümü yeterli olurdu.
Taşıtlar Elektrik-Elektronik yapardın sendeBu sefer motosiklet için aynı sorun çıkardı
Merhaba,
Konuyu, merakla takip etmekteyim.
Eski model tamamen manuel bir araca full kumandalı ekrandan kontrol bir devre yapalım. 18F4550 ile benim bir uygulamam var. Ustalar ve de profesyoneller ile beraber cam, silecek,marş vs... akla gelebilecek her kontrolu tablet PC'den, kontrol edelim. Dış ortamdan gelen ve on-off yapan 10 sensörü de ekrandan takip edelim. 0-5volt Analog bilgi içeren bir sensörü de ekrandan 7 segment olarak okuyabiliriz. Daha da genişletilebilir. Böyle bir projenin prototipini mesleğim ile ilgili olan bir ekipmanım için dizayn etmiştim. Genelleştirelim satalım para kazanalım.
Özet : PC'den 14 röle kontrolu (10 tanesi kilitli 4 tanesi RC devreli yani zaman ayarlı) 0-5 volt analog bilgi içeren sensörü 8 bit olarak okuyup 0-F arası PC'den okumak ayrıca dış ortamdan gelen 10 sensörün de on-off durumunu gözlemlemek.
Bu proje teknoloji demosu olarak kaldı galiba. Bunu araç üzerinde uygulaması için söylüyorsunuz doğru mu?Merhaba,
Konuyu, merakla takip etmekteyim.
Eski model tamamen manuel bir araca full kumandalı ekrandan kontrol bir devre yapalım. 18F4550 ile benim bir uygulamam var. Ustalar ve de profesyoneller ile beraber cam, silecek,marş vs... akla gelebilecek her kontrolu tablet PC'den kontrol edelim.
Merhaba, bir girişimci arkadaş bu projenin bir safhasını, (dijital manometre) araç üstünde egzoz temizlemesi için (egzosu sökmeden) geliştirmiş olduğu bir cihazda kullanmak istedi. Ödemesini yaptı bir adet teslim etmiştim. Sonradan öğrendim ki Maalesef coronadan vefat etmiş.Bu proje teknoloji demosu olarak kaldı galiba. Bunu araç üzerinde uygulaması için söylüyorsunuz doğru mu?
Bence rank sistemi gelmeli ama şu ranka erişen şuraya bakabilir vs. değil.Forumun konusu elektronik ve mekanik, ve bunu da yansıtmak için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum. Ama web sayfası geliştirme benim alanım değil, kısıtlı bilgi ile de daha iyisini yapamıyorum. Bu konuda destek vermeyi önerenler olursa severek kabul ederim.