Yerel Depolama (NAS) için mini PC ve inceleme

www.bee-link.com

Beelink | Beelink ME mini 6-slot Home Storage NAS Mini PC

www.bee-link.com
www.bee-link.com

Anladığım kadarıyla sadece M.2 saklama destekliyor. Bu durumda da yüksek kapasite çok yüksek bir maliyet olur.

Onun yerine eski ikinci el, üzerinde bolca SATA portu olan bir anakart alıp yüksek kapasiteli SATA diskler kullanılabilir. Hem performans daha fazla olur hem de saklama kapasitesi. Masaüstü işlemci olacağı için performansı da bundaki gömülü işlemciden daha iyi olur.

Abi sanırım bu yazıdaki odak noktası var olanı değerlendirme değil de NAS sunucu almak yerine hem yer kaplamayan hem de nispeten düşük maliyetli bir sistem önermek.
Adamların bizdeki gibi gümrük, ÖTV, KDV + yüksek kar marjı koyan aracılar gibi derdi yok.
199$ PC, 75$ x 4 tane de NVME olsa toplam 500$ yapar. Bizdeki PC fiyatına NAS sunucu sahibi oldu.

75 dolara en fazla 1 TB M.2 alabilirsin. 4 tane koysan, RAID5 ile 3 TB den biraz daha az kapasite elde edersin. NAS dendiği zaman da 2.7 TB kapasite çok az kalıyor. Fiyat da 500 dolar. Diyeceksin ki M.2 bant genişliği çok yüksek, hızlı bir NAS oluyor. Ama NAS'larda darboğaz genelde veri ilerim hattında oluyor, yani işlemci performansı ve ağ performansı. M.2 bant genişliğinin bereketini almak için EN AZ 10 Gb ethernet ve çok yüksek performanslı bir masaüstü işlemci gerekir. Mevcut hali ile M.2 hızını hissetmezsin NAS erişiminde.

Şu anda 4 TB SATA disk fiyat 100 dolar (kaliteli diskler için). 8 tane SATA portu olan eski bir karta 8 tane disk taksan, 10 Gb ethernet kartı taksan, lokal harddisk hızında 26 TB süper bir NAS elde edersin. Veya ucuz başlarsın, 2 tane SATA disk takar, üzerindeki 1 Gb ethernet ile idare edersin, eline para geçtikçe yükseltirsin.

1751796595316.png

Beelink mini pclerde şu olayı merak ediyorum. Adamlar PCIex portuna benzer PCB şeklinde tasarlanmış bir yuvayı yukarıdaki kasaya yerleştirmişler. Bu yuvaya oturacak port ise BeeLink Mini PC içinde mevcut. Sadece yerine oturtup, ekran kartını da takıp devam ediyorsunuz. Kutu içinde 600W PSU da mevcut.
1751796768992.png

Elbette maliyet ön planda ama bir mini pcyi hem mini pc hem de kaliteli bir ekran kartı ile kullanma imkanı sunuyor.

Elimde BeeLink değil ama GMKTEC M7 Pro var. 6 aydır kullanıyorum. Memnunum.

Forum istatistikleri

Konular
7,950
Üyeler
3,177
Son üye
bassaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back