Yurtdışı alışveriş sınırı aylık 135 euro değil mi?

Andromeda

Aktif Üye
Bu konuda çok şey soruldu ve cevaplandı ama nedense aklıma takıldı.
Sınır aylık 5 paket, her paket 27 euro..
Aylık sınır 27x5=135 euro oluyor.
Tabi kişisel ihtiyaç ve değişik ürünlerden bahsediyorum.
Aynı ürün devamlı olursa dikkat çeker. Ve sorgu sual olabilir. Kendim sordum kendim cevapladım galiba :)

Teknik olarak doğru, ekleme de yapayım bir üründen tek seferde 2 tane toplamda ise 5 tane sipariş edebiliyoruz o ay içerisinde.

Bizim gümrükte sanıyorum bir mantık arıyorsun :D Öyle birşey yok. Herşey olabilir. Ticari ürün bedavaya geçebilir, bedava ürün ticari sayılabilir, kişisel ihtiyaç ticari sayılabilir, ticari ihtiyaç kişisel sayılabilir. Bu tamamen gümrük memurunun o günkü psikolojisine bağlı.

Vereceksin siparişi, uygun bir vergi ile eline ulaşırsa sorun yok.

Ulaşmazsa devlete hediye edeceksin. Devletten de sonra birileri açık arttırma ile o malı satın alır, sonra da sana telefon edip "şu kadar paraya satayım" der. Yani devlet, sana ait olan malın sana ulaşmasına engel olur, sonra da başkalarına satar. Hmm, ben şimdi birisinin arabasını "alsam" sonra da arayıp "şu kadar para ver sana arabayı geri vereyim" desem, benim gibilere halk içinde ne derler :D

Kargo ve vergilwe dahil 27 euro.

Eti kemiği vergisini ayırdığınız zaman bu rakama benim çocuğa uzaktan kumandalı araba bile alamıyorum.

Muhtemelen gümrüğe takılır. Çekmesi oyuncağın katı katı maliyet tutar. Güzel ülkem.

Aslında bir senaryoda garantili sonuç var. Eğer ticari firma isen, ne alırsan al, ne kadar tutarsa tutsun, bedava bile olsa, ilgili ürün MUTLAKA gümrüğe takılır, ticari kabul edilir, ithalat rejimine tabi olur ve en az 15 bin TL masraf çıkar. Bu masraf da ürünün değerine göre artar.

Kargo ve vergilwe dahil 27 euro.

Eti kemiği vergisini ayırdığınız zaman bu rakama benim çocuğa uzaktan kumandalı araba bile alamıyorum.

Muhtemelen gümrüğe takılır. Çekmesi oyuncağın katı katı maliyet tutar. Güzel ülkem.
Vergi hariç 27 euro değil mi..

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,086
Üyeler
3,224
Son üye
ozi_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back