Zaman kapsulu

Mikro Step

Kıdemli Üye
Bazi Amerikan filmlerinde goruyorum.

Okullarda zaman kapsulu adinda suya, neme vs dayanikli bir kutunun icine ogrenciler yazilar, resimler vs koyuyorlar ardindan torenle kapsul topraga gomuluyor.

Hatirlamiyorum bir 20 yada 50 sene sonra ogrenciler toplaniyor okulun bahcesindeki kapsulun oldugi kisim kaziliyor ve kapsul cikartiliyor. O notlar/gelecege mesajlar okunuyor.

Forumlara da boyle bir kapsul koymak ilginc bir fikir olabilir. Mesela bir mesaj yaziyoruz. Mesajin yayinlanma tarihini seciyoruz.

O tarih geldiginde mesaj gorunur hale geliyor.

Yanlış hatırlamıyorsam 2000li yıllarda geleceğe mail atma gibi hizmet veren servis vardı. Mesajınızı, alıcısını ve teslim tarihini seçiyordunuz. (Tarih konusundan emin değilim 10 yıl veya 1.1.2015 gibi fix bir değerde olabilir)

Dahada eskisi PTT nin geleceğe mektup şeklinde bir uygulamsı olmuştu. Sistem aynı, mektubu yazıyorsunuz, teslimatlar ise yıllar sonra yapılıyordu.

Fiziksel, elle tutulur mesajlar daha etkili olur kannatindeyim, dijital oramdaki içeriklere artık çok değer atanmıyor. Orta yaş ve üzeri iseniz çocukluğunuzdan kalan bir kare fotoğraf ile, şimdi bir günde çekilen 10larca fotoğrafa bakış açısı aynı olmuyor.

Ha yapılsa kötümü olur, tabiki hayır :)

Geçenlerde YouTube'da eski olacak o kadar skeçleri denk geldi :winktongue1:. Zaman kapsülü gibiler, ama neredeyse her şey aynıymış, bir arpa boyu yol...

Donanım haberde paylaştığım eski elektronik konularına baktım. Zaman kapsülü etkisi oldu :). Bu zaman kapsülünü açan kişi olmak güzel.

Dijitalde Forum konuları aslında zaman kapsülü gibi, arşivde kalıyor. Dial up modemin sesini koymak isterdim zaman kapsülüne. Ama bağlantı kurulduğunda duyduğun heyecanı paketleyemezsin :( . Aslında birkaç tane konuyu hortlatıp zaman kapsülü açabiliriz.

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back