Belki zamanda yolculuk mümkün değil ama gelecekten veya geçmişten veri almak mümkün olur bir gün.
Birazcık işkembeden sallayacağım şimdi. Doğrunun noktayı, düzlemin doğruyu, uzayın da düzlemi kapsadığı gibi uzay zamanı da kapsayan, parçası olduğu üst boyutlar olduğunu varsayalım. Bunlara üst boyutlar diyelim.
Uzay zamandaki doğrusal hareketlerin 3 boyutlu etkilerinin olduğunu biliyoruz, elektromanyetik dalgalar, kütle çekim dalgaları gibi. Belki de uzay zamanda meydana gelen olayların bu üst boyutlarda da benzer etkileri oluyordur, uzayın farklı noktalarında meydana gelen olayların başka noktalarını etkileyebildiği gibi bu üst boyutlarda da aynı şey zaman için, zamanın akışı için geçerli olabilir.
Bundan çok güzel bilim kurgu film çıkar

. Daha önce solucan deliğinin A4 kağıdında tarif edildiği gibi zamanın akışını da vinil plaktaki izler, gibi veya anlatım için işimize gelecek başka bir şekilde tarif ederiz. Bir tane de meczup-müptezel bilim adamımız olsun. Bu adam da bulgularını en azından işine gelecek bir süre boyunca kamuoyuyla paylaşmamaya, dahil olduğu deneyleri şahsi çarpık çarpık amaçları için kullanmaya karar verir... Acaba bu müptezel zamanın akışını değiştirebilecek mi değiştiremeyecek mi? Bunu yapsa bile bu adam kaderini değiştirmiş mi olur yoksa zaten kaderinde bu mu vardır

Ben böyle filmler izlemiştim ya, biraz daha köpürtüp farklı bir şey katmalı.