Zamanda yolculuk mumkun mu?

dünyada yaşanan her an ışık formunda uzaya yayılır. biz bu ışığın bir ok gibi düz ilerlediğini varsayalım. yani yaşanan her an (ışık) bir öncekinin gerisinde uzayda ilerliyor. eğer ışık hızından çok çok çok daha yüksek bi hıza ulaşılabilir ve bu hızla uzayda ilerleyen ışıklara yetişilebilirse geçmişe gidelebilir gibi bi teori vardı diye hatırlıyorum.

Zamanda geri ileri gitme durma yok. Stroboskopik etki gibi yanılsama var. :)

Hızı bir vektör olarak düşünmen gerekiyor. Eğer böyle yaparsan da, yörüngedeki uydu sürekli bir ivme altındadir. Vektörel hızı sürekli olarak değişmektedir.
Newton fiziği ve özel görelilikte öyle, ama genel görelilikte öyle değil. Bu soruları genel görelilikle düşünmeye çalışıyorum.

Yalnız cevabı yanlış vermişim. Zamanın ilerleme hızı ivmeye bağlı değil. İki şeye bağlı: bulunduğumuz noktadaki gravitasyonel büküm (uzay-zaman çarşafı ne kadar sarkmış) ve hıza. Yani hız zamanı etkiliyor.

Kafa karıştırıcı konular :dusun3:

Muhtemelen bir şekilde geçmişe gidersem, ve yanımda da teknoloji götürmüşsem, kesinlikle bunları ortaya dökmem, gelecekten geldiğimi de söylemem. Ana babamı sorana da öldü derim. Ortama maksimum uyum sağlamaya çalışırım. İnsanlar anlamadıkları birşey ile karşılaşırlarsa onu bir tehdit olarak görürler :)
Söylemeyerek bilimi mi gizliyorsun? :yerlereyat1:

Önemli olan, mutlak bilim olarak bir sorun yok, benim anam babam var, ama yeni paralel evrende birden ortaya çıktım, orada benim geçmişimim izi sürülemiyor.

Yanlıyorsun! Türkiye çoktan açık kaynağa geçti. E-devletten göremezlerse, panellerden bakarlar. Onlar da kesmezse, Microsoft, Google, Meta vs canına okur, nerden geldi bu adam diye. O kadar paralel evrene gitmişsin, orada da vardır herhalde bir Bill Gates filan. :yerlereyat1:

---

Şakası bir yana, termodinamiğin yasalarından enerjinin korunumu yasasına göre, evrende enerji ne yok edilebilir ne de yoktan var edilebilir. Eğer paralel evrene geçip başka bir sen ile yoluna devam etmek istiyorsan, bu alemdeki kendinden vazgeçmen gerekiyor. Bana göre bu da, kader nazarından bakabilme yetisini gerektiriyor. İraden bu evreler arası geçişe izin verebilir; fakat ömrünü belirleyemezsin. Yani geçmişinden sorgulanırsın ama zamanda geriye gitmek hala mümkün değil. Sadece sonsuz evrenlerden birini ("o" biricik olanı) doğru seçmen gerekiyor.

Neyse, bence lafın özü şu: Evrenler arası geçiş için bir dönüşüme (tercihe) ihtiyacın var. Biz bunu günlük yapıyoruz zatne. Bu yüzden, bedeni toprağa gömmeden geçmişi görebileceğin bir aleme gitmek zor...

Evreni kapalı devre bir sistem olarak hayal edebilen biz ölümlülerin, bunun dışını anlaması ise mantık yürütme biçimimiz gereği zaten imkansız.

Forum istatistikleri

Konular
7,666
Üyeler
3,096
Son üye
elektronikcisayılır

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back