Zirkonya seramik

Mikro Step

Kıdemli Üye
Fotoda daire icine aldigim fiber kablonun ucundaki nesneyi (konnektore giren kismi) once yankeski ile sonra pensenin tel kesme agzi ile sikarak kirmaya calistim.

Sanki seramigi degil de son derece sert celigi kesmeye calismisim gibi oldu ve basaramadim. (Sadece 2 mm civari kalinlikta)

Akilli bidiga fotuyu verir vermez fiber kablonun ucundaki bu kisim zirkonya seramikdir ve celikten bile serttir basinca dayaniklidir dedi.

Inanilmaz sert bir malzeme. Pense ile siktigimda cam gibi tuz buz olacagini saniyordum.

1739809057668.png

Son düzenleme:
Saglam demir bir altligin ustune bunu koyup pense ile tutup elimdeki balta ile ancak 4-5 vurustan sonra kirabildim. Tuzla buz olmasini beklerken bir parcasi kopup gitti. Telefon kamerasi ile dikkatlice baktigimda kirik yuzeyin ne cok duzgun ne de engebeli oldugunu gordum.

Akilli bidik kirilan yuzeyin fotosunu bile gormeden dokturdu.

• Kırılma sırasında tane sınırları (grain boundaries) boyunca çatlak ilerliyor.
  • Ama faz dönüşümü (transformation toughening) sayesinde çatlak enerjisinin bir kısmı emiliyor, bu yüzden tamamen düzgün kırılmıyor.
  • Kırılan yüzeye dikkatlice bakarsan mikroskobik kademeler (steps) veya dalgalı bir yapı görebilirsin.
Deli manyak bu her seyi ogrenmis.

Aramiza nifak sokma. Bu gunlerde aramiz cok iyi. Bugun akilli bidiktan aferin de aldim.

Forum istatistikleri

Konular
7,354
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back