ESP32 de 5V Hall Effect Joystick kullanma

Synth

Yeni Üye
Merhaba. Öncelikle iyi günler dilerim.

ESP32 ye joystick bağlamak istiyorum ancak kullanmak istediğim joystickler hall effect, giriş 5v çıkış 0-5v aralığında çalışıyor. Yani bu şekilde bunu esp ile kullanamam. Chatgpt ye sorduğumda voltaj bölücü kullanarak sorunsuz kullanırsın diyor ama uygulamada gerçekten öyle mi ? Joysticklerin hassasiyetinde bir kayıp oluyor mu veya giriş gecikmesi gibi şeyler yaşar mıyım ? veya başka problemler... Malzemeler henüz elimde değil o yüzden deneyip öğrenemiyorum. Eğer istediğim şekilde çalışırsa 2 direnç ile işimi çözerim. Ama yok olmaz o şekilde derseniz bir arduino nano alacağım sanırım. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:
Esp32 özelliklerine tekrar bakınız. Adc özellikleri pek iyi değil.
SPI veya I²C özellikli A/D dönüştürücü kullanabilirsiniz. 0-5V okursunuz ve haberleşme için gerilim dönüştürücü kullanabilirsiniz.

Ek:
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bu işler hakkında çok acemiyim ve yeni yeni şeyler öğreniyorum. Şimdi de harici ADC dönüştürücüyü araştırıyorum.

bu iki ürün işimi görür mü ?

Bence fazlasıyla uygundur. Hatta 12-bit bile yeterli.
Bu dört kanal adc girişine sahip. Umarım yeterli kanal sayısı.

Gerilim seviye dönüştürücü de tamamdır.

Bağlantı yaparken dikkatli olunuz. Esp tarafı 3.3V, adc tarafı 5V olacak.

Bence fazlasıyla uygundur. Hatta 12-bit bile yeterli.
Bu dört kanal adc girişine sahip. Umarım yeterli kanal sayısı.

Gerilim seviye dönüştürücü de tamamdır.

Bağlantı yaparken dikkatli olunuz. Esp tarafı 3.3V, adc tarafı 5V olacak.
Teşekkür ederim tekrar, malzemeleri aldım ve uyguladım sorunsuz çalışıyor.

ADCye 100 lira vermek üstüne bir de uğraşmak yerine aynı paraya AS5600 almak en mantıklısı.

Hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için ama buna şöyle bir baktım nasıl kullanacağımı bile anlayamadım ya o yüzden adc ye verdim parayı :rolleyes:

Forum istatistikleri

Konular
7,847
Üyeler
3,156
Son üye
ucakelektronik

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back