NodeMcu ile Tefas Fonları Takibi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Elimde boşta duran NodeMcu yu web sunucu olarak kullanıp Tefas dan API ile Fonların bilgilerini çekeceğim.
Kendi fonlarımın tutarları ile günlük getiri ornlarını matematiksel olarak işleyerek ortalama kâr - zarar hesabını takip edebileceğim.
Aslında bunu kendi bankamdan direk görebiliyorum ama Banka hesabımda Aile Fonumuz var. 7 Kişiden aylık belli bir miktar alıp fona yatırıyorum.
Herkese banka hesabımı veremeyeceğim için herkesin kolay erişebileceği bir sistem kurmaya çalışacağım.
Ne zaman başlarım, Ne kadar sürede bitiririm bilmiyorum. Çok az boş vaktim var. Zamanla uğraştıkça, takıldıkça buradan paylaşım yapar destek isterim.

Normal hisse senetlerini takip ederken banka uygulamaları hariç 15 dakika geç güncelleniyor. Bu durum tefas fonları için de geçerli mi acaba?

Normal hisse senetlerini takip ederken banka uygulamaları hariç 15 dakika geç güncelleniyor. Bu durum tefas fonları için de geçerli mi acaba?
Net bilgim yok ancak fonlar hisse senedi gibi hareketli değiller. Her sabah bir gün önceki kapanış puanından açılıp akşam kapanışa kadar aynı puanda devam ediyor. Kısacası bu günkü kâr - zarar durumunu ancak ertesi gün piyasalar açılınca (10:00 da) görebiliyoruz.

İnvestingcom da portfoy oluşturup kar zarar gorebiliyordunuz diye hatırlıyorum
Bir bakarım. Tonla web sitesi var ve içerikleri çok karışık geliyor bana. Benim istediğim çok sade bir şey. Fon adı, elimdeki tutar, günlük kazanç. Bu kadar.

PoC için yapılıyorsa tamam. Aksi halde cep telefonu bu iş için en doğru platform olur.

PoC için yapılıyorsa tamam. Aksi halde cep telefonu bu iş için en doğru platform olur.
PoC nedir?
Cebe uygulama yazmayı bilmiyorum. PHP tabanlı bir şey yapıp cepten ulaşmayı düşünüyorum.

PHP desteklemiyor ama internette PHP ile bir şeyler yapan bir ton adam bulabiliriz gibi.
Zamanında bende nette proje yaptım. NodeMcu ile web e veri gönderip php de işlemiştim. Şimdi php de cihaza gömülü olsun istiyorum.

Beni pi paklar gibi görünüyor. Önce pc de sistemi tamamen kurup sonra pi'a taşırım diye düşünüyorum şuan.

Forum istatistikleri

Konular
7,840
Üyeler
3,154
Son üye
Levo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back