Laptop ya da notebook tavsiye

mikail

Aktif Üye
Arkadaşımın kızı bu yıl endüstri mühendisliğini kazandı. Okuldaki ihtiyaçlarını karşılayacak bir bilgisayar için benden tavsiye istedi. Ben yıllardır bilgisayar piyasasını takip etmediğim için kafamda bir şey şekillendiremedim.

Sanırım okulda Python, Arena Simulation, Minitab, Gams, bir ihtimal Auto Cat kullanacaklar.

Mezun olana kadar bu uygulamaları rahat kaldırabilecek minimum donanıma sahip bir bilgisayar hedefimiz.

https://app.hb.biz/w4H1vgC61Uiz

Bu bilgisayarı önermişler.
Okula gidip gelirken yanında taşıyacağını da göz önünde bulundurursak önerileriniz nelerdir?

Ram 32GB, NVME 1TB olursa 4~5 sene idare eder.

Şahsen Lenovo ve Dell dışında markaya pek bakmam ama yeğenim HP Victus aldı memnun. Bir başka tanıdığım Lenovo ile sıkıntı yaşayıp Casper Excalibur aldı memnun ama ben uzak durulacak markalar olarak görüyorum. Sebebi ise aşağı yukarı her marka laptopu söküp dağıttım yada fan temizliği, LCD ekran değişimi yapıp geri topladım.
İlk üçte Lenovo, Toshiba ve Dell
Sonraki üçte Asus, HP, Samsung
En düşük kalite olarak da Acer, Casper, Vestel ile karşılaştım.
Menteşe ve kasa bağlantıları, soğutma altyapısı, elektronik ve mekanik malzeme kalitesi olarak sınıflandırabilirim.
Asus laptoplarda bir ara alt kasa kırma olayı yaygındı. Toshiba ve Lenovo bir çeşit alüminyum alaşım ile kasayı boydan boya dolaşıp esneme dahil birçok sıkıntıyı bertaraf ederken, Asus menteşeyi tutan yerleri alelade plastik malzeme ile geçiştirmiş. İşlemci ve anakart sıcağına maruz kalan alt kasa bir süre sonra gevreyip çatır çutur kırılıyordu. Bunları gördükten sonra bir daha Asus markasına güvenmem söz konusu değil.
HP ve Samsung ise tam bir fiyat performans uzmanı. Ucuz laptoplar aşırı dandik malzemeye sahip iken pahalı laptopları çok güzeldi. Ama bunun bir ortası yok.
Mac Airbook da söktüm ama altyapı bakımından ayrı bir kategori ama tamir edilme bakımından tam bir baş belası.

huawei matebook serisi D16 i5 - i7 işlemcili bir model yetecektir. çok hafif olsun denirse D14 serisi de olur.
daha güçlü makina istenirse lenovo thinkbook serisi i5 ya da i7 işlemcili.

freedos olması çok sıkıntı değil. online sitelerden 150-200 liraya oem win11 pro alabilirsin.
lenovo loq serisi de iyi makinalar ama oyun makinası olduğu için biraz daha iri doğal olarak.
bunun dışında HX işlemci ve 24gb ram gayet yeterli.

Enaz 2 sene önce üretilmiş. Donanımlar eski

Hocam donanımın biraz eski olması çok önemli değil. Çok eski olmaması önemli. Sonuçta kullanacak kişi harici ekran kartının ne olduğunu bilmiyor. Bizler gibi nereye girdiği belli olmayan kullanıcılardan değil. Okuldaki uygulamalarda sıkıntı yaşamasın yeterli. Elbette tercih kendilerine ait.

İlk verdiğim linkteki hp 41k civarı. Ve sanırım o daha güncel donanıma sahip. Aradaki farkın değip değmeyeceğine karar verecekler.

Şimdilik elimde bu iki model var önerebileceğim.

Tam İ9 huawei ye mutlaka bak diyecektim ki..
Arkadaşlar konuya dahil etmişler.
Genede bir link bırakayım.
İ9 29000 tl ilginç gelecektir.

@Dede hocam Huawei mate 13 kullandık daha önce. Oğlumda vardı. Servis konusunda çok başarılı. Makineleri da başarılı. Ancak paylaşımlı ekran kartı kullanıyor gibi gördüm.

Ayrıca 30k 13. Nesil i5 için. i9 fiyatı 45k

@Dede hocam Huawei mate 13 kullandık daha önce. Oğlumda vardı. Servis konusunda çok başarılı. Makineleri da başarılı. Ancak paylaşımlı ekran kartı kullanıyor gibi gördüm.

Ayrıca 30k 13. Nesil i5 için. i9 fiyatı 45k
29000 küsür gördüm sayfanın altlarında..

@Dede hocam doğrudur. Lansman resimleri i9 ancak fiyat i5. İşlemci tercihlerinden i9 seçince fiyat değişti bende

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,295
Son üye
lejjjyo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back