Data Acquisition (DAQ) Hakkında

Oluşturduğum sistemde gözleyici (observer) ve kontrolcü (controller) performans testi yapmak için sensör verilerini MATLAB ortamına aktarmak istiyorum. Bunu bir DAQ aracılığı ile yapacağım fakat internette uygulama yönlü bir kaynak bulamadım. Genelde ya DAQ'ın ne olduğundan ya da verileri LABVIEW gibi ortamlara aktarıp neler yaptıklarından bahsediyorlar. Bununla ilgili yardımcı olacak ve doğru DAQ seçiminin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgili arkadaşların, hocaların yardımına ihtiyacım var.

düşük çözünürlüklü işler için herhangi bir stm32 veya arduino boardu kullanabilirsin. sonuçta analog ya da dijital verileri alıp. seri veya usb port üzerinden matlaba aktarman yeterli. hatta arduino framwork için matlab gerekli kodları da veriyordu.

Real time çalışmaktansa sensor girdiklerini kaydedip test etmek daha ekonomik olur ben de biraz araştırmıstım bu daq işini ama fiyatlar bana pahalı geldi matlabın toolboxlarında tanımlı bazı modeller vardı onlar araştırılabilir ben realtime çalışmak zorunda olduğum için matlab coder ile c kodu üretip mikrodenetleyici içerisinde çalışmaya karar verdim ama henüz uygulamaya geçmedim

düşük çözünürlüklü işler için herhangi bir stm32 veya arduino boardu kullanabilirsin. sonuçta analog ya da dijital verileri alıp. seri veya usb port üzerinden matlaba aktarman yeterli. hatta arduino framwork için matlab gerekli kodları da veriyordu.

Bu seçenek daha mantıklı olacak. Çünkü sensörler doğrudan dijital çıkışlı. Analog yerine doğrudan dijital alan daqlar da çok pahalı. Sanırım basit bir board alıp bilgisayara entegrasyonu için küçük bir driver yazarak işi çözebilirim. En azından ciddi anlamda maliyetten kurtulurum.
Real time çalışmaktansa sensor girdiklerini kaydedip test etmek daha ekonomik olur ben de biraz araştırmıstım bu daq işini ama fiyatlar bana pahalı geldi matlabın toolboxlarında tanımlı bazı modeller vardı onlar araştırılabilir ben realtime çalışmak zorunda olduğum için matlab coder ile c kodu üretip mikrodenetleyici içerisinde çalışmaya karar verdim ama henüz uygulamaya geçmedim
Aslında bir nevi real time çalışmam gerekiyor. En azından yazdığım controller ve observerların sistem üzerindeki performansını doğrudan görmek istiyorum ama dediğiniz gibi daqlar çok pahalı. Üstte anlattığım şeyi yapıp MATLAB'a bağlamak ve board'u doğrudan daq gibi kullanmak daha iyi bir seçenek olacak gibi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,350
Üyeler
3,311
Son üye
senoleker

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back