Trafik Cezası

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Navigasyonu açmışım, bilmediğim bir muhitten eve doğru gidiyorum.
Bir sokaktan anacaddeye çıktım. Baktım hemen sağda trafik polisi gel gel yapıyor.
Rutin kontrole hep yakalandığım için içim rahat. Ehliyeti ver, sorgulasın, devam et.
Memur arkadaş demesin mi "ters yönden geldiniz, ceza yazacağız."
Sadece navigasyonun yola soktuğunu söyledim. Hiç itiraz etmedim. Aldım 993TL tabelaya uymamaktan cezayı geldim eve.
Hayır Allahtan ters yönde ilerlemekten yazmadıç Yoksa 9000TL lik olmuştum.

Neyse açtım google maps'ı, yolu ters yön olarak bildirdim. Umarım kısa zamanda düzeltirler ve bu yola navigasyona uyup yanlışlıkla girenler cezadan kurtulur.
Memur arkadaşta demek ki keşfetmiş orayı, yatmış soteye. Ceza kesesi geldiği zaman oraya yuvalanıyor. Beni gönderdikten sonra hemen birini daha çevirdi. Yan aynadan gördüm.

Ekran görüntüsü 2025-10-09 100019.png

Navigasyon uygulamaları, yönlendirme bilgilerinin bir kısmınıda kullanıcı / sürücü davranışlarından elde ediyor. Belki denk geleniniz olmuştur, sağda petrol istasyonu veya boş arazi olur, kırmızı ışık direğinin sağından geçicip "kendince kuralı ihlal etmemiş " yoluna devam eden uyanıklar var. Örneğini bulamadım ama, yol tarifi istedindiğinde bir navigasyon uygulaması petrol istasyonunun içinden geçirip tekrar ana yola sokan örnekler görmüştüm.

• Beğen
Reactions: clc
Navigasyon uygulamaları, yönlendirme bilgilerinin bir kısmınıda kullanıcı / sürücü davranışlarından elde ediyor. Belki denk geleniniz olmuştur, sağda petrol istasyonu veya boş arazi olur, kırmızı ışık direğinin sağından geçicip "kendince kuralı ihlal etmemiş " yoluna devam eden uyanıklar var. Örneğini bulamadım ama, yol tarifi istedindiğinde bir navigasyon uygulaması petrol istasyonunun içinden geçirip tekrar ana yola sokan örnekler görmüştüm.
Eğer trafik sıkışıksa bence bu durumda bir sakınca yok. Ama akan trafikte bende benzin istasyonunun kestirme olarak kullanılmasına karşı çıkarım.
Benim yolumun üzerinde böyle bir yer var. Trafik ışığı yandığında beklemek yerine petrole sapabiliyorum. Bir nebze de olsa arkadaki trafiğide rahatlatmış olduğuma inanıyorum. Nasıl oluyorsa önden bir araba 2m ilerlese en arkadaki araba 5 araba boyu ilerleyebiliyor. O işin matematiğini anlamış değilim. :D

Ceza yemenize neden olan şeyde yeterince sayıya ulaşmış hatalı kullanım istatistiği olabilir. Bir seferde siz denk gelmişsiniz :)

Babam daha sağ iken Sususluk'ta bilardo salonu işletiyorduk. Maliyeci geldi, oturdu, kahvesini içti. Ceza yazacak birşeyi hemen göremedi. Babama "bak abi, bu elimdeki koçanın tamamı ceza olarak kesilecek. Sana da bir ceza kesmem lazım" dedi. "Ulan ceza kesecek birşey yoksa niye kesiyorsun, kesme" dedi babam. Bu döndü, baktı, baktı, gezindi. En sonunda "Fiyatlara KDV dahildir levhasının camında sigara dumanına bağlı sararma var" deyip cezayı kesti.

Herhalde o memurun elinde de o gün kesilmesi gereken bir koçan vardı :D

Şehir girişinde bir tabela oluyor.

Screenshot_20251009_132243.jpg

Bu tabelayı hafife almayınız. Ceza geliyor.
Örnek: D100, Dilovası mevkii

Tabelayı ceza geldikten bir kaç hafta sonra gördüm. Gerçekten varmış.

Son düzenleme:
Şehir girişinde bir tabela oluyor.

44224 eklentisine bak

Bu tabelayı hafife almayınız. Ceza geliyor.
Örnek: D100, Dilovası mevkii

Tabelayı ceza geldikten bir kaç hafta sonra gördüm. Gerçekten varmış.
Aynı cezayı bir gece saat 9 10 arası bende yedim.
Tam izmit tarafına rampaya vuracak 300 metre içinde hızlanıp çıkmak için 100 ün üzerine çıkarım hep.
Ama radar her zaman olmazda yahu pazar günü gece ortasına doğru mu radar olur.
Bu apaçık devlet erkinin watandaşa tuzağı. Radar olan yerlerde önceden radar kontrol diye uyarı da olması kanuni zorunluluk oysa.

Yakında "dinamik levhalar" da çıkabilir. Levha yerin altında standby'da bekliyor. Veya yana yatık. Para mı lazım? Şak, levha çıkıyor, 1 km aşağıda da polis bekliyor :)

Orta yolu bulalım her ay makul bir havale yapalım. Ceza gelmesin. Acele hesap yapıp bildirsinler. Olmuyor böyle
Yook olmaz öyle. Ben 20 yıldır motor kullanıyorum. İlk defa ceza yedim. Senin dediğin gibi olsa çok zarar ederim. :D

Bir de "seyyar radar" durumu varmış. Uyarı tabelası olmayabilirmiş.
Yok öyle bişey.
Mobil radarlar için mobil levhalar var. Radardan önceki 3-5 yüz metreye bi yol kıyısına koyup yükümlülükten kurtuluyorlar.
Tabii hiç bir sürücü de ufak levhayı göremiyor.
Radar...
1760010275502.jpeg

• Beğen
Reactions: clc
Bu ufak levhaları ben hep görüyorum. Ama hiç birisinde radar göremiyorum. Sanırım sürekli gel git yaptıkları için levhaları toplamakla uğraşmıyorlar.

Navigasyon sayesinde ben de bir defa petrol istasyonuna girdim. Girer girmez de polisin gel gel işaretini gördüm. Trafik polisi bir arkadaşımın ismini vererek kurtuldum.

Artık radarbot uygulamasını kullanıyorum. En son 2050 km. lik yolculuğu temiz tamamlamamı sağladı.

Trafik işaretleri, işaretlerin gariplikleri, uygulamaların gariplikleri, yol çizgilerinin mantıksızlıkları, hız sınırlarının gariplikleri v.s. o kadar çok saçmalık var ki konuşmakla bitmez.

Bir benzeri benim de başıma geldi. Arkadaşa iftara giderken, iyi bilmediğim bir yerde ters yön tabelasını fark etmeden yanlış yola girmişim. Tabela çaprazdaydı ve sokakla cadde arası sadece 1–2 metreydi; geçtiğim yerin kapsandığını anlayamadım. Zaten ara sokakta doğrudan orayı gören yere EDS koymaları da bildiğin tuzak. Ceza ise 4–5 ay sonra eve geldi.

Bir başka sefer, ortalama hız tespitinin yapıldığı 3–5 km’lik bir yolda 92 km/s ile ceza yedim. Oysa o bölgeyi bildiğim için özellikle dikkat edip 85 km/s civarında gitmiştim. Dikkat ettiğim yerlerde bile ceza alınca insan ister istemez şüphe ediyor. EDS sistemleri de pek güven vermiyor; sanki marjın biraz üstüne kafalarına göre yazıyorlar.

20 yıldan fazladır aktif araç kullanıyorum. Sinyalsiz dönmem, kural ihlali yapmam ama son iki yılda saçma sapan hız cezalarına maruz kaldım.

Eskiden trafik polislerinin de kotası olurdu. Bu sıralar meşhur bir laf var ya: “Taktik maktik yok; bam bam bam…” Aynen öyle oldu.

Son düzenleme:
Şeytanın avukatlığını yapayım. Devlet zenginden vergi toplayamıyor, fakirden topluyor. Ama zenginin süratlı arabalarına bolca ceza yazıyor, fakire yazmıyor, çünkü adamda araba yok :)
Yeterince zengin ve bilinen biriysen arabana ceza yazılmıyor, belirli yerlerdeki arkadaşlarına plakanı veriyorsun çözülüyor diye iddia var. Ben kişisel olarak cezalara karşı değilim, uygulanabilir kurallar karşısında herkese eşit muamele etmek ve adilce cezalandırılmasını sağladıktan sonra bence sorun yok. Şu an adaletsizlik var diye yapılması gereken cezaları yok etmek değil adaletli hale nasıl gelebilir konusunu konuşmak.

Bence cezalar kişinin ödeme gücüne göre belirlenmeli. Ancak o şekilde adaletli olur. Asgari ücretli hatalı parkta ceza ödeyince ne kadar finansal darbe yiyorsa, aylık geliri 10 milyon olan da aynı finansal darbeyi yemesi lazım.

Cezaları adaletli hale getirmenin ülkeyi 50 yıl ileri götüreceğini düşünüyorum ben.
Yere tükürene, Çöp atana, hele hele seyir halinde giderken çöpünü camdan yola savurana, trafik kurallarına uymayana, ulu orta yerde küfür edene, çocuk parklarındaki oturma alanlarında, araçlarını bina köşelerine çekip içinde kafayı çekenlere vs. vs. Basacaksın cezayı. Hemde cezayı ödemesini beklemeyip takip eden ayın maaşından direk keseceksin.

Torbacıları toplayacaksın, Eline bıçak alıp onun bunun yolunu kesenleri (saldırdığı şahıs şikayetçi olmasa bile) alacaksın içeri. Kadına kıza saldıranları, öldürenleri, Türlü türlü nedenlerden dolayı birbirlerini öldüren insanları vs. vs. alıp hapiste besleyeceğine devlete ait işletmelerde karın tokluğuna çalıştıracaksın. İsyan edenleri, çalışmayanları çekeceksin ipe. Ne kendine faydası var, ne devlete.

Dur lan 100 yıl ileri gittim. Yarısını geri alayım. :katil1:
Bir yönetim bunu yapmayı bırak, çıksa ulusa seslense ve dese ki "yukarıda saydığım hususları yarından itibaren devreye sokuyoruz." 2 saate devirirler o hükümeti herhalde.

Bizde vergi kaçıran, devletin vergi toplayamadığından yakınır. Trafik magandası, trafike çok maganda olduğundan şikayet eder. Torpille iş yaptıran, her yerde torpil, avanta olduğundan şikayet eder.

Rahmetli babamın gene bir lafı aklıma geldi. "Bütün toplumlar müstahak oldukları şekilde yönetilir" derdi.

Forum istatistikleri

Konular
8,374
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back