kiwi bebek kamera ve diğer marka kameraları cimer e şikayet ve gelen cevap...

Andromeda

Aktif Üye
Bu kamera veya başka kameralarla ilgilide olabilir, şikayet var.Bir süre(bu süre kiminde 3 ay, kiminde 8 ay,şanslı olanlar daha uzun vs) kullanılıyor sonra canlı izlemede süre sınırı getiriliyor,mesela 1 dk gibi, ve abonelik isteniyor.reklam olayı zaten tam bir rezalet.Kamera çevrim dışı izletmiyor.Onvif ve rtsp özellikleri yok.kapalı kutu.Programı yapanlar baştan planlamışlar yani ,kamera internetsiz kesinlikle hiçbir işe yaramıyor.Neyse.. bu durumu ve bu kameralarda olması gereken şeyleri bildiğim kadarı ile anlattım.onvif ve benzeri özelliklerin açık olması vesaire.
gelen cevapta,satış sonrası hizmetler yönetmeliği,satıcı,üretici ,ithalatçı sorumluluğu,kullanım ömrü 5 sene,garanti olayı ,20 iş günü arıza yapım süresi gibi bilindik laflar...
sonunda tüketici hakem heyeti adres gösteriliyor.Garanti süresi içinde satıcıya ,üreticiye veya ithalatçıya karşı müşteri haklı çıkar.. bu kesin.bu durum ayrı bir konu.
Gelen cevapta bir cümle ilginç.demek ki yönetmelikte bu ve benzer internet özellikli cihazlarda yazılım tarafına hiç değinilmemiş.Eksiklik var yani.belki kamera harici cihazlardada yaşanıyor..
"Bu çerçevede, firmaların yazılım hizmetlerinin niteliklerine yönelik Genel Müdürlüğümüz mevzuatımızda bir düzenleme bulunmamaktadır."

Bu kamera veya başka kameralarla ilgilide olabilir, şikayet var.Bir süre(bu süre kiminde 3 ay, kiminde 8 ay,şanslı olanlar daha uzun vs) kullanılıyor sonra canlı izlemede süre sınırı getiriliyor,mesela 1 dk gibi, ve abonelik isteniyor.reklam olayı zaten tam bir rezalet.Kamera çevrim dışı izletmiyor.Onvif ve rtsp özellikleri yok.kapalı kutu.Programı yapanlar baştan planlamışlar yani ,kamera internetsiz kesinlikle hiçbir işe yaramıyor.Neyse.. bu durumu ve bu kameralarda olması gereken şeyleri bildiğim kadarı ile anlattım.onvif ve benzeri özelliklerin açık olması vesaire.
gelen cevapta,satış sonrası hizmetler yönetmeliği,satıcı,üretici ,ithalatçı sorumluluğu,kullanım ömrü 5 sene,garanti olayı ,20 iş günü arıza yapım süresi gibi bilindik laflar...
sonunda tüketici hakem heyeti adres gösteriliyor.Garanti süresi içinde satıcıya ,üreticiye veya ithalatçıya karşı müşteri haklı çıkar.. bu kesin.bu durum ayrı bir konu.
Gelen cevapta bir cümle ilginç.demek ki yönetmelikte bu ve benzer internet özellikli cihazlarda yazılım tarafına hiç değinilmemiş.Eksiklik var yani.belki kamera harici cihazlardada yaşanıyor..
"Bu çerçevede, firmaların yazılım hizmetlerinin niteliklerine yönelik Genel Müdürlüğümüz mevzuatımızda bir düzenleme bulunmamaktadır."

Aynen katılıyorum, sorun donanım değil yazılımla sonradan kısıtlama bence de.
Bizde de bebek kamerası var, bazı tecrübelerimiz var.

Canlı izlemenin şaka gibi 1 dakikaya düşmesi, reklama zorlanması ve Onvif ve rtsp olmaması kamerayı sanki abonelikli bir cihaza çeviriyor.
İnsanlar alırken ürünü bu şartlarla alacağını bilseydi almazdı, sonradan dayatılıyor durumu var.

Resmi cevapta da itiraf var sanki: Yazılım hizmetlerine dair mevzuat yok.
Yani üretici yazılımla ürünü budayabiliyor, açıkça bu mevzuat boşluğu.

Bence bu garanti konusu değil, satışta vaat edilen fonksiyonların geri alınması yani ayıplı ifa, haksız şart olayı var.
Ben olsam tüketici hakem heyetine başvururdum.

Forum istatistikleri

Konular
8,838
Üyeler
3,550
Son üye
volkan45

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back