HANGI ST-LINK'i ALMALI

Ahmet

S38>S85
Elimde farklı st deney kartları var;
32F103
32F401
32F030F4P6

Bu kartları normalde seri çeviriciler veya DFU bootlader yazarak kullanıyorum fakat bu dfu bootloader fazla yer tutuyor işlemci içinde 64kb hafızanın 21'ini bootloader alıyor.

Bunun yerine st-link alıp bunları kendi ortamında yazmaya karar verdim cube ide'de öğrenilecek pek birşey yokmuş sadece komut öğreniyoruz kalan herşey aynı.

Fakat internette çok çeşitli ST programlayıcılar var bunlardan hangisini tercih etmeliyim.

Bu ilk bulduğum

kendin yap. pcb çizim bana ait . ğüncelleme problemsiz alıyor debug yapıyor .tek sıkıntısı ilk programı atman için bir st link e ihtıyacın var. o sorun içinde blue pil elinde varsa yukardaki devreyi bluepille kur pcb devresindeki stm32f103 e programı at güle güle kullan . her halukarda alacagın klon stlinklerden iyi olacakdır.

kendin yap. pcb çizim bana ait . ğüncelleme problemsiz alıyor debug yapıyor .tek sıkıntısı ilk programı atman için bir st link e ihtıyacın var. o sorun içinde blue pil elinde varsa yukardaki devreyi bluepille kur pcb devresindeki stm32f103 e programı at güle güle kullan . her halukarda alacagın klon stlinklerden iyi olacakdır.
Abi teşekkür ederim inceleyip maliyet hesabından sonra yapıp yapmayacağıma karar vereceğim.

Orjinal diye satılanlar 1000tlden fazla ücretlere satılıyor(100 dolar)

Klon St-link v2'ler çok ucuz ve iş görüyor. Azıcık daha pahalı olan klon J-link de tercih edilebilir.

Peki stm cube ide ile seri çevirici kullanarak(ch340, ft232, cp2102 vs.) yükleme yapabiliyor muyum?

Veya dfu bootloader yazarak dahili usb üzerinden yükleme yapabiliyor muyum

JLink clone ile Segger'in orijinal JLink'i arasında işlevsel bir fark var mıdır? İnternette Segger yazılımlarının klon ile çalıştığını söyleyen de var çalışmadığını söyleyen de var.

UART yükleme methodu buldum.
Cube IDE'de yazıp .hex olarak dışarı alıyoruz.

Demonstartor GUI ile çıkan .hex'i uart çevirici ile yüklüyoruz stm32 kartımıza

JLink clone ile Segger'in orijinal JLink'i arasında işlevsel bir fark var mıdır? İnternette Segger yazılımlarının klon ile çalıştığını söyleyen de var çalışmadığını söyleyen de var.
İçinde bir seri numarası oluyor, eğer Segger o numarayı blokladıysa çalışmıyor. Çalışan bir numara bulup onu kullanmak gerekiyor. Bu sebeple firmware updateler de sorun çıkıyormuş. Bendeki v8 Aliexpress'ten geldiği gibi çalışıyor, hiç ellemem gerekmedi.

İşlevsel bir fark yok, iç yapısı birebir aynı.

STM CUBE PROGRAMMER ile uart üstünden yükleme,çekme,şifreleme gibi şeyleri yapabiliyoruz.

Fakat cube ide'de bir sorun var çözemiyorum
cgg+.png

Derleyince bu hataları veriyor.
bilgisayarda mingw64 kurulu.
tercihler kısmına ekliyorum mingw64'ün kurulu olduğu kısımı ama yine de bağırıyor bana.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,937
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile full bridge h köprüsüyle sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back