Multimetre tavsiyesi

akbaba

Üye
Merhaba arkadaşlar bir süredir burayı takip ediyorum ancak aranıza yeni katılma fırsatım oldu. Ben genelde bilgisayar donanımları ile uğraşan birisiyim. Kendi halinde hobi amaçlı tamirler yapıyorum artık bir tık öteye geçmek istediğim için multimetre almak istiyorum. Öncelikli amacım anakart üzerinde ki bozuk bileşenlerin tespiti. Hobi amaçlı kullanmakta olduğum arduinolar ve raspberry pi'ler için de sık sık kullanacağım. Birde kendi kullandığınız havya istasyonu önerileriniz varsa sevinirim.

Bu arada multimetre istememin en büyük sebeplerinden birisi dedemin bana vermiş olduğu analog multimetre (life ft-600)

Eğer şu anki ihtiyacını karşılamasını istiyorsan, UNI-T UT89X veya UT89XD alabilirsin. Ama gelecekteki ihtiyacımı da karşılasın diyorsan, daha üst seviye modeller de düşünebilirsin, mesela UT61E+

Eğer şu anki ihtiyacını karşılamasını istiyorsan, UNI-T UT89X veya UT89XD alabilirsin. Ama gelecekteki ihtiyacımı da karşılasın diyorsan, daha üst seviye modeller de düşünebilirsin, mesela UT61E+
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim hocam. UT61E+ modelini diğer konulardan da gördüm inceledim. UT89XD modeli ile arasında ki fiyat farkında değer mi? Farkları nelerdir benim için önemli olacak bilgilendirirseniz sevinirim.

Aradaki farkları datasheet'lerinden bakabilirisin. Eğer bütçen kısıtlı ise şu anda ihtiyacını karşılayacak olan multimetreye yönelmen daha doğru olur.

Bende bir öneri yapayım.
Unit 139C yi tavsiye ederim
Auto range özelliği, az pil tüketimi ile çok kullanışlıdır. Ölçümleri stabil ve güvenilirdir.
Hobi işlemler için hatta profesyonel işlemler için bile yeterlidir. Fiyatı da uygundur.
Pişman olmayacağınız bir cihazdır.

Aradaki farkları datasheet'lerinden bakabilirisin. Eğer bütçen kısıtlı ise şu anda ihtiyacını karşılayacak olan multimetreye yönelmen daha doğru olur.
Bende bir öneri yapayım.
Unit 139C yi tavsiye ederim
Auto range özelliği, az pil tüketimi ile çok kullanışlıdır. Ölçümleri stabil ve güvenilirdir.
Hobi işlemler için hatta profesyonel işlemler için bile yeterlidir. Fiyatı da uygundur.
Pişman olmayacağınız bir cihazdır.
Dönüşleriniz için teşekkür ederim. Tüm önerilerinizi inceledim içinde bulunduğum durumda benim en çok işime yarayacak olan cihazın F/P olarak Uni-t UT89XD modelini aldım. AC ve DC ölçümleri yaptım. Seri bağlantı ile amper ölçümü yaptım. Kısa devre özelliğini test ettim. Tepki süresi biraz yavaş gibi geldi ama bu kıyaslamayı incelemesini izlediğim üst modellerle yaptım. Bu fiyatta bu performans normal sanırsam. NCV özelliği ne kadar doğru gösteriyor bilmiyorum bazen algılıyor bazen algılamıyor. Genel olarak işimi fazlası ile görecek gibi duruyor. Tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim. Bilmediğim ve işime çok yarayacağını düşündüğünüz özellikleri varsa onlardan da bahsedebilirsiniz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,740
Üyeler
3,125
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back