SMD nin türü nedir?

Altta macro kamera ile çektiğim smd sigorta mıdır? Kumanda devresinde 2 tane var. Kumanda çalışmıyor. Sadece bir tane de kapasitör var. Kapasitör sağlam görünüşte. Smd leri söktüm, saç teli ucu kadarlar. Ayaklarının değdiği yeri sigorta olarak varsayıp lehimle direk bağladım. Kumanda çalışmadı yine de. Aynı parçalardan bulunur mu acaba? Şase yaptırdığım yerlerdeydi. Kumanda içi sıvı temasına uğramıştı.

Ekler

• IMG_20221216_234135.jpg
    IMG_20221216_234135.jpg
    493.5 KB · Görüntüleme: 124
  • IMG_20221216_234838.jpg
    IMG_20221216_234838.jpg
    325.1 KB · Görüntüleme: 133
Smd komponentin tipini belirlemek için pcb cetvelleri satılır. Birebir boyutlu temsilleri vardır komponentlerin. Cetvel üzerinde kıyaslama yaparak bulabilirsiniz ancak smd tipini boyutunu. Resimden tespit etmek zor olabilir yada imkansız olabilir.

Şu yazıyı buldum. Son satırda yapmak istediğim yazılmış sanırım?

Ben türü derken boyutunu sorduğunuz sanmıştım. Ama yenisini takarken uygun boyunu bilmeniz gerekecek zaten. bu smd komponentler çeşitli kılıflarda olurlar. Ona göre parça almanız gerekir.

Ben türü derken boyutunu sorduğunuz sanmıştım. Ama yenisini takarken uygun boyunu bilmeniz gerekecek zaten. bu smd komponentler çeşitli kılıflarda olurlar. Ona göre parça almanız gerekir.

Üstte attığım adres doğru mu hocam? Bir nevi şase işlevi görüyor sanırım?

Yazıda bahsedilenler doğru. 0 Ohm demek direnci yok, yani geleni olduğu gibi geçiriyor demek. Yani telle bağlantı yapmak yerine 0 ohm direç kullanmışlar.
Hocam 1 tane kapasitör var altta. Fakat o da tahminimce sağlamdır? Olmadı onu da deneyeyim. İnfrared led Unit 89XD led ölçümünde sağlam görünüyor. Board dan çıkartıp ölçtüm. Kapasitörü de müsaiyt zamanda ölçeyim. Başka geriye entegre kalıyor. O da arızalı ise bulunur mu acaba? Ya da direk yeni kumanda 40-50 civarı, olmadı yenisi alınacak?

Hocam 1 tane kapasitör var altta. Fakat o da tahminimce sağlamdır? Olmadı onu da deneyeyim. İnfrared led Unit 89XD led ölçümünde sağlam görünüyor. Board dan çıkartıp ölçtüm. Kapasitörü de müsaiyt zamanda ölçeyim. Başka geriye entegre kalıyor. O da arızalı ise bulunur mu acaba? Ya da direk yeni kumanda 40-50 civarı, olmadı yenisi alınacak?
infrared led nasıl ölçülür bilmiyorum, normal led gibi ölçümüyor olabilir. entegreyi internette arat bulabilirsin belki. Yalnız bazen bu entegreler gereksiz pahalı oluyor, astarı yüzünü geçiyor. Olamdı dediğin gibi yenisini alırsın.

Forum istatistikleri

Konular
7,732
Üyeler
3,122
Son üye
Esra koç

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back